Digital Brain ve Databricks’ten şirketleri dönüştürecek önemli iş birilği

Digital Brain, yapay zeka ve veri alanında dünya genelinde önde gelen şirketlerden biri olan Databricks ile Türkiye pazarı özelindeki iş birliğini duyurdu.

Digital Brain bu iş birliği ile 50 milyar dolarlık piyasa değeri ve veri işleme, makine öğrenimi gibi alanlardaki güçlü teknolojik altyapısıyla bilinen Databricks ile birlikte, Türkiye’deki veri çözümleri ve yapay zeka projeleri için yeni fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.Digital Brain Teknolojileri Kurucu Ortağı ve CEO’su Ayhan Demirci iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi, “Databricks ile yaptığımız bu stratejik iş birliği, Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğu açısından da kıymetli bir ortaklık. Veri ve yapay zeka teknolojilerinde sunduğumuz çözümleri Databricks’in güçlü altyapısıyla birleştirerek, müşterilerimize çok daha yenilikçi ve yüksek performanslı çözümler sunacağız. Gelecekte, yapay zeka projelerinin sadece Türkiye pazarında değil, bölgesel pazarlarda da önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.”

Makine öğrenimi sunuyor

Databricks, büyük veri yönetimi ve yapay zeka çözümleri sağlayan gelişmiş platformlarıyla dikkat çekiyor. Şirketin Delta Lake ve Lakehouse çözümleri, veri işleme süreçlerini hızlandırarak, güvenli ve hızlı veri yönetimi imkânı sağlıyor. Ayrıca Spark tabanlı platformlar, veri analitiği ve makine öğrenimi uygulamalarında yüksek performans sunarak işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Bu iş birliği, Digital Brain’in yapay zeka ve veri dönüşüm projelerinde sunduğu hizmetleri daha da güçlendirmesini sağlayacak. Databricks teknolojileri üzerine kurulan uzmanlık ve mükemmeliyet merkezi sayesinde Digital Brain, sertifikalı danışmanlarıyla müşterilerine en güncel yapay zeka teknolojilerini sunmayı sürdürecek.

Databricks’in açık kaynak kodlu LLM modeli ve son dönemde gerçekleştirdiği Tabular ve Mosaic ML gibi satın almalar, bu iş birliğinin teknoloji altyapısını daha da genişletiyor.

Digital Brain, bu iş birliğiyle sadece Türkiye’de değil, bölgesel pazarlarda da Databricks çözümlerini hayata geçirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin yapay zeka ve veri teknolojileri alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla başlatılan yetenek geliştirme programları da bu iş birliğinin önemli bir parçası olacak. Ayrıca, bu ortaklık sayesinde Türkiye’nin yeni yapay zeka çağına daha hazırlıklı hale gelmesi ve teknoloji ekosisteminin güçlenmesi bekleniyor.