Gün Işığı Sonatı sergisi Kadıköy’de sanat severlerle buluşuyor

Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda görev yapan M. Nurullah Tuncer’in kadın uyarlığını derin irdelemelerle ele aldığı“ Gün Işığı Sonatı” başlıklı sergisi 11 Ekim’de Ütopya Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Sergi 29 Ekim’e kadar açık kalacak.

Sanatçının sergisinde yağlı boya tekniğiyle oluşturulmuş büyük boyutlu resimler yer alıyor. Sergiyle ilgili görüşlerini vurgulayan Özcan Türkmen şunları söyledi: “M. Nurullah Tuncer’in Uzunca bir aradan sonra resim izleyicisi ile yeniden buluştuğu “Gün Işığı Sonatı” sergisi, ilk bakışta başlığıyla, sergilenen yapıtların yaratıldığı 2020‐24 arası pandemi döneminin bir gelgiti andıran, ikili ruh durumuna gönderme yapar görünüyor. 

Gün ışığı, yaşamdır; gecenin karanlığının ardından belirip ölüme meydan okuyan sevinçtir, umuttur, Umutlu çabadır. Öte yandan, sonat, insan sesini güçlüce duyuran kantatın aksine, sözden yoksun oluş ya da feragat ediştir; insanın, evrendeki, sözle ifadesini bulamayan yalnızlığının, enstrüman aracılığıyla işitilen sesidir. Sonatla gün ışığı veya kantat arasındaki, hiç değilse çağrışım düzeyindeki tezat, gerçekte, sergideki eserlerin bir dengeye, ahenge kavuşturmayı denediği resimsel sorunlara ve karşıtlıklara dair, iyi biripucu, adeta bir tür okuma anahtarı.”

Şehir Tiyartoları’nda da çalıştı

Uzunca bir süre İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahne tasarımcılığı görevini üstlenen sonrasında aynı kurumun Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstün bir başarıyla yerine getiren sanatçının yurtiçi ve yurt dışında sayısız ödülleri bulunmaktadır. Ardında yoğun bir emek ve çabanın yer aldığı serginin, entelektüel ve sanat çevrelerince ilgi görmesi bekleniyor.

11 Ekim’de Caferağa mah. Gen. Asım Gündüz cd. No:106/3 Kadıköy adresinde açılacak sergi 29 Ekim’e kadar gezilebilecek.