Çalışanlar yan haklarında kişiselleştirme istiyor

Pluxee Türkiye’nin destek verdiği Webrazzi New HR Summit 2024’te ‘Çalışan Deneyimini Yeniden Tasarlamak: Yan Haklarda Kişisel Çözümler Çağı’ panelinde konuşmacı olarak yer alan Pluxee Türkiye İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Berna Şamiloğlu, “Şirketlerin güçlenerek sürdürülebilir bir performansa ulaşabilmesi için en önemli unsurlardan birinin çalışanların mutluluğu” olduğunun altını çizdi.

Pluxee Türkiye’nin sponsorlarından biri olduğu, Webrazzi New HR Summit 2024’te, bu yılın insan kaynakları uygulamaları değerlendirilirken geleceğin trendleri de masaya yatırıldı. Yapay zeka odaklı insan kaynakları stratejilerini keşfetmek için en önemli konuların ele alındığı zirvede Gözde Ulukan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde FutureBright Group Kurucu Ortağı Başak Abdula ve Pluxee Türkiye İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Berna Şamiloğlu birlikte yer aldı. ‘Çalışan Deneyimini Yeniden Tasarlamak’ panelinde Pluxee Türkiye İş Geliştirme, Ürün ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Berna Şamiloğlu da ‘Yan Haklarda Kişisel Çözümler Çağı’nı, çalışanların dünyasını ve Pluxee’nin yan haklar konusundaki çalışmalarını anlattı.  

İş dünyasının hızla değişen dinamiklerle evrim geçirdiğini belirten Berna Şamiloğlu çalışanların ve insan kaynakları profesyonellerinin beklentilerini şöyle anlattı “Şirketlerin güçlenerek sürdürülebilir bir performansa ulaşabilmesi için en önemli unsurlardan biri, çalışanların mutluluğu. Araştırmalar gösteriyor ki bu mutlulukta da birçok etken var. Bunlardan en önemlisi çalışanın işteki ve iş dışındaki yaşamlarını bir bütün olarak anlamak. Dolayısıyla şirketlerin çalışanlarını anlaması ve onlara kişiselleştirilmiş olarak yaklaşması çok kritik. Tam bu anlamda da çalışanla iş veren arasındaki bu bağı güçlendirmek için yan haklar özellikle pandemi sonrası daha da önemli hale geldi. Çalışanlara yönelik yan haklar da teknolojinin gücü ile artık çok daha zengin ve çok daha fazla kişiselleştirilebiliyor. Pluxee olarak biz de çalışanları en derin şekilde anlayabilmek için alışılmışın dışında, yenilikçi araştırma metotları kullanıyoruz ve geleceğin yan haklar dünyasını buradan elde ettiğimiz içgörülerle tasarlıyoruz.”

“Çalışanları mutlu etmenin formülü Çeşitlilik ve Esneklik Sağlayan Yan Haklar”

Pluxee’nin yenilikçi araştırma yöntemlerinden ve bu araştırmalardan elde edilen ilginç sonuçları paylaşan FutureBright kurucu ortağı Başak Abdula ise günümüz çalışma hayatının, çoğu zaman çalışanların hayallerindeki ideal iş yerinden oldukça uzak olduğunu belirtti. 

Çalışanları mutlu etmenin formülünün zengin yan haklarda olduğunu anlatan Şamiloğlu, insanları bir bütün olarak görmenin çalışma hayatında kritik önem taşıdığını şöyle vurguladı. “Çalışanların duyguları, endişeleri ve algılanma biçimleri, onların genel mutluluğunu ve verimliliğini doğrudan etkiliyor. Bu nedenle, işverenlerin çalışanlarının her anında yanında olması büyük bir değer taşıyor. Ancak işverenlerin karşılaştığı temel zorluklar da yok değil. Farklı çalışan beklentilerini anlamak, işveren markasını güçlendirmek, operasyonel iş yükünü yönetmek ve çalışanlara sağlanan değerin hissedilmesini sağlamak, işverenler için önemli konuların başında geliyor. Yan haklar dünyasını şekillendiren bir marka olarak çalışanların refahını sağlamak için geleneksel yöntemlerin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda; çalışanlara yan hak bütçelerini yönetmede seçim özgürlüğü sunan yeni yan hak yönetimi çözümümüzü çok yakın zamanda müşterilerimizle buluşturacağız. Bu ürünümüz sayesinde işverenler, çalışan sayısı ve bütçesi fark etmeksizin yan hak bütçelerini verimli bir şekilde yönetme imkanına kavuşurken, çalışanlar ise kendilerine sağlanan bütçeyi kendi ihtiyaçları doğrultusunda ilgili kategoriler arasında bölüştürebilecek. Çalışanların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek için yenilenen Pluxee ile, işveren markasını güçlendirmeye ve çalışan memnuniyetini artırmaya yönelik yenilikçi çözümlerimize devam edeceğiz” dedi.