Araç kiralayarak gidilebilecek 9 tatil rotası

Tatil planınızı son dakikaya bıraktıysanız, bu yaz araç kiralayarak ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil yerlerini keşfe çıkabilirsiniz. Obilet, Ege’de Bozcaada’dan başlayıp Akdeniz’de Kaş’a kadar uzanan rotada 9 tatil yerini listeledi.

Yaz mevsiminin tam ortasında, herkesin aklında tek bir şey var: Sıcak yaz günlerinde serin sulara atlayıp, kültüre ve tarihe doyulacak bir tatil. Seyahat planlarında son dakikaya kalanlardansanız ister Ege veya Akdeniz’de en merak ettiğiniz tatil beldesine bir seyahat planlayın, isterseniz de araçla uzun bir rotada birçok yeri tek bir tatile sığdırın! 

Hayalinizdeki bu tatili son dakikaya bırakmış bile olsanız araç kiralayarak gerçekleştirebiliriz. 

Hem seyahat özgürlüğü hem de konfor sunan aracınızı kiralayarak Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini keşfetmeye ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaya hazır mısınız? İstediğiniz zaman istediğiniz yere gidebilmenin verdiği özgürlüğü yaşamak ve unutulmaz bir tatil geçirmek için hemen aracınızı kiralayın. Yüzlerce firmayı karşılaştırarak istediğiniz aracı kiralamanıza imkan tanıyan Obilet’in web sitesinden veya mobil uygulamasından rezervasyonunuzu kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Online seyahat uygulaması Obilet, bu tatilde seyahat özgürlüğü yaşamak ve birçok yeri tek bir tatilde gezmek isteyenler için 9 rota önerisi hazırladı. İşte Ege’nin kuzeyinden Akdeniz’e kadar Türkiye’nin en turistik yerlerini gezebileceğiniz rota! 

1.Buz gibi suların adresi: Bozcaada

Popülaritesi oldukça yüksek tatil yerlerinden biri olan Bozcaada, tatilde özgürlüğü yaşayabilmeniz için mutlaka araçla gidilmesi gereken tatil yerlerinden. Şirin sokakları, üzüm bağları, buz gibi soğuk sularıyla ünlü koy ve plajlarıyla Bozcaada; Ege’nin en “şahsına münhasır” adalarından biri. Ayazma, Akvaryum ve Habbele gibi Ada’nın en keyifli plajlarında buz gibi sulara atlayabilir, yel değirmenlerinden Ada’ya tepeden bakabilir, Polente Feneri’nde piknik eşliğinde güneşi batırabilir, Rum Mahallesi’ni keşfe çıkabilir, Bozcaada Müzesi’ni gezebilirsiniz. Araç kiralayarak adanın her köşesini özgürce keşfedebilirsiniz. 

2. Oksijen deposu şirin ilçe: Ayvacık

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü Çanakkale’ye bağlı Ayvacık, Kazdağları’nın eteklerinde, Türkiye’de en bol oksijen oranına sahip yerlerinden. Bu şirin ilçe, hem deniz hem de doğayı birlikte yaşamak isteyenlerin vazgeçilmezi konumunda. Araç kiralayarak çevredeki şirin köyleri ziyaret edebilir, Kaz Dağları Milli Parkı’nda serin ve temiz havanın tadını çıkarabilir, Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni gezebilir, Assos’taki Sivrice Plajı’nda denize girebilir, Apollon Symintheion Ören Yeri ve Athena Tapınağı gibi antik kentleri ziyaret edebilirsiniz. 

3. Ege’nin şirin adası : Cunda

Ege’nin incisi Ayvalık’a bağlı Cunda Adası, bölgeye özgü taş evleri, taş kaldırımlı dar sokakları, birbirinden güzel koylarıyla huzurlu bir tatil vadediyor. Aracınızla Ayvalık’tan bir köprüyle ulaşabileceğiniz bu şirin adanın her köşesini rahatlıkla gezebilir, gizli kalmış güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Gitmişken Taş Kahve’de kahve içmeyi, Ortunç ve Patriça Koyu’nun berrak sularında denize girmeyi, bölgenin simgesel yapılarından Taksiyarhis Kilisesi’ne uğramayı, tarihi yel değirmenlerinde fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

4. Ege’nin yeni yıldızı: Urla 

Ege Denizi’nin kıyısında yer alan ve popülaritesi son yıllarda hızla artan Urla; şarap bağları, sahil kasabaları, tarihi zenginlikleri ve keşfedilmeyi bekleyen bakir koylara yakınlığıyla Ege’nin yeni yıldızlarından. Araç kiralayarak Urla’ya giderseniz, şarap bağları ve keyifli şarap evlerini ziyaret etmeyi, Urla Sanat Sokağı’nı gezip yerel sanatçıların eserlerinden almayı, Malgaca pazarında otantik ürün ve lezzetleri görmeyi, Altınköy, Zeytineli gibi sakin plajlarda denize girmeyi, Urla’nın keşfedilmemiş köylerini keşfe çıkmayı, marinada keyifli bir deniz havası almayı ihmal etmeyin! 

5. Rüzgar sevenlere: Alaçatı

Yaz mevsiminde de neredeyse her gün esen rüzgarıyla ünlü İzmir’in şirin semti Alaçatı, ülkemizdeki en şirin tatil beldelerinden. Rüzgar sörfüyle ünlü Alaçatı’da bu keyifli sporu deneyebilirsiniz. Bölgeye özgü taş evleri, renkli sokakları, damla sakızlı kurabiye ve dondurmaları, yel değirmenleriyle ünlü Alaçatı’ya araç kiralayarak giderseniz çevredeki birbirinden güzel koyları da ziyaret edebilirsiniz. Daracık sokaklardan renkli bir atmosfere sahip Alaçatı, son dönemde birbirinden güzel mekanlara da ev sahipliği yapıyor. 

6. Deniz, kum, güneş ve tarih denilince…: Bodrum

Tartışmasız Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden olan Bodrum; berrak denizi, plajları, restoranları, gece hayatıyla tatilcileri cezbediyor. Her ne kadar son yıllarda bu popülaritesinin verdiği astronomik rakamlı tatilleri ile gündemde olsa da aslında Türkiye’nin en güzel tarihi ve kültürel güzelliklerine de ev sahipliği yapan nadir yerlerden. Bodrum’un renkli plajlarını keşfe çıkmadan önce bölgenin gerçek güzellikleri olan tarihi ve kültürel öğeleriyle tanışmanız, burayı gerçek anlamda tanımanıza yardımcı olacak. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi bu listenin ilk sırasında yer alıyor. Tarihte bir yolculuğa çıkmak için Bodrum Antik Tiyatrosu, Halikarnas Mozolesi ve Yalıkavak Kaya Mezarları gezilebilecek en ideal yerlerden. Bodrum’da her ilçenin de kendine özgü bir havası var. Gümbet’teki Barlar Sokağı, Gümüşlük deniz kenarındaki restoranlarında en klasik Bodrum fotoğrafları, Turgutreis meşhur Günbatımı Plajı’nda bölgenin en güzel gün batımı, Yalıkavak Bodrum’un simgesi niteliğindeki mekanları; Bodrum’un olmazsa olmazlarından. Kısacası Bodrum, turistlere bir tatile sığdırılmayacak kadar çok şey vadediyor.

7. Zamanın durduğu yerlerden: Akyaka

Marmaris ile Muğla’yı birleştiren yolun tam ortasında, adeta bir turizm vahası: Akyaka. Hem doğası hem sakin atmosferiyle kelimenin tam anlamıyla zamanın durduğu yerlerden… Gökova Körfezi’nin incisi konumundaki Akyaka, doğal güzelliklerinin yanı sıra kalabalık turistik bölgelere nazaran sakin kalabilmiş nadir yerlerden. Kiralık aracınızla Akyaka’yı ziyaret ederseniz doğal akvaryum olarak da tabir edilen Azmak Nehri’nde tekne turuna çıkabilir, akşam ise buradaki balık restoranlarında yemek yiyebilirsiniz. Okaliptüs ağaçlarıyla çevrelenen Aşıklar Yolu, diğer  adıyla Sevgi Yolu’ndan aracınızla geçebilir veya yürüyüş yaparak nefis atmosferin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Akyaka, aynı zamanda bir kitesurf cenneti. Eğer rüzgar uygunsa bu heyecanlı sporu da mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kendinizi turkuaz sulara bırakmak için ise tekne turuyla Marmaris’in bakir koylarına doğru yol alabilirsiniz. 

8. Doğal güzelliklerin adresi: Fethiye: 

Ölüdeniz, Saklıkent Kanyonu ve Kelebekler Vadisi gibi doğal güzelliklerin ev sahibi konumundaki Fethiye, ister sakin ister macera dolu bir tatil için ideal yerlerden. Sahip olduğu muhteşem doğasıyla  dalıştan raftinge, safariden yamaç paraşütüne kadar birçok sporun yapıldığı, bu nedenle de sporseverler için vazgeçilmez turizm destinasyonlarından. Özellikle ülkemizde yamaç paraşütünün yapılabileceği en ideal yerlerden. Benzersiz bir yamaç paraşütü deneyimi için muhteşem Ölüdeniz manzarasına karşı gökyüzünden bakmak harika bir deneyim. Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan, 535 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olan Likya Yolu’nun da başlangıç noktası olması açısından önem taşıyor. El değmemiş bakir koylar, eğlenceli plajlar ile Fethiye’nin eşsiz güzelliklerini keşfedebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

9. Uzun rota planlayanlara büyüleyici güzellikleriyle Kaş 

Akdeniz’in en güzel kıyılarından biri olan Kaş, uzun rota planlayanlar için ideal.   Tertemiz plajları, turkuaz denizi, tarihi dokusu ve sıcak ortamıyla tatilcilerin vazgeçilmez noktalarından. Türkiye’nin en iyi dalış noktalarına sahip olan Kaş’ta daha önce denemediyseniz dalış sporunu da deneyebilir ve büyüleyici denizaltı dünyasını keşfe çıkabilirsiniz. Kaputaş ve Patara Plajları’nda denizin en turkuaz haline şahit olabilir, sadece denizden ulaşılabilen Kaleköy’ü gezebilir, tekne turlarıyla tertemiz ve bakir koylarda denize girebilir, Saklıkent Kanyonu’nun buz gibi sularında yürüyerek serinleyebilir, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olan Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkabilir, Kekova’da batık Simena Antik Kenti üzerinde kano yapabilir, akşam serinliğinde ise Uzun Çarşı’yı gezebilirsiniz.