Huawei Watch FIT 3, daha hafif ve daha kullanışlı

HardwareLab olarak tüketici elektroniği alanındaki ürünleri inceleme serimize devam ediyoruz. Bu kapsamda Çinli teknoloji devi Huawei’in yeni giyebilir sağlık ürünü Watch FIT 3’ü deneyimledik. Kısa süre önce global lansman ile duyurulan Watch FIT 3, kaliteli malzemesi, hafif ve ergonomik yapısının yanında nabız ile adım ölçer ve nefes testleri ile spor yapanlar başta olmak üzere herkesin kolundan eksik etmeyeceği bir portatif laboratuvar gibi çalışıyor.

Sağlık uygulaması indirilerek çalışıyor

Huawei Watch FIT 3, kutusundan saat ve bir şarj kablosu ile çıkıyor. Ürünü çalıştırmak için şarja takmak ve ardından da Huawei Sağlık uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Daha sonra Huawei Watch FIT 3’ün dil ayarını Türkçe’nin de olduğu geniş seçenekler arasında belirleyerek telefonunuz ile bluetooth üzerinden eşleştirmenize birlikte saati kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Gelin şimdi hep birlikte saatin özelliklerine göz atalım.

Birçok kadraj seçeneğine sahip

Huawei’nin Watch FIT serisi uzun süredir kullanımda bulunuyor. Eski versiyonlarda kadraj hem daha kalın hem de daha dar bir görünüme sahipti. Yeni versiyon Watch FIT 3’te ise kadraj daha geniş ve daha ince bir görünüme kavuşmuş. Böylece saati ve uygulama içindeki yürüyüş, nefes, nabız gibi seçenekleri görmek daha da kolay hale geliyor. Teknik olarak açıklamak gerekirse ürün 1.8 AMOLED ekrana sahip. Canlı ve parlak renkler eşliğinde Huawei Store’den satın alınabilen farklı kadraj seçeneklerine de yer veriyor. Buradan istediğiniz görüntü biçimini satın alıp, kullanabiliyorsunuz.

Spor yapmak için göstergeler ideal

Üründe spor faaliyetlerini test etmek için birçok seçenek bulunuyor.

Parkur Koşu

Kapalı Alanda Koşu

Açık Alanda Koşu

Açık Alanda Bisiklet

Havuzda Yüzme

Denizde Yüzme

Kürek Çekme

Buna benzer birçok spor aktivitesi sırasında yakılan kaloriden nefes ve kalp ritmi ölçümüne kadar birçok göstergeyi Watch FIT 3 ile okumak ve karşılaştırma yapmak çok kolay. Bu sayede herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı konusunda göstergeler okunabilir ya da egzersiz sırasında ne kadar efor sarf edildiği anlaşılarak daha uygun bir spor programı da uygulanabilir.

Büyük puntolar göze çarpıyor

Huawei Watch FIT 3, eşleşme yapıldıktan sonra çok kolay bir kullanıma sahip. Türkçe ekranı seçerek verilen komutları yerine getirmek ve bundan sonra sağlık ile ilgili takipleri yapmak ise oldukça basit. Telefonunuz ile eşgüdümlü olarak hareket eden ve bilgileri aynı zamanda Huawei Sağlık uygulamasına da aktaran ürün ile nabız ölçümü yaptığımızda, karşımıza eksi versiyona göre çok daha büyük kullanılmış puntolar çıktı. Ürünü yaşı ilerlemiş kişilerin de kullandığını düşündüğümüzde büyük puntolar görüntüyü daha kolay görünür kılmış durumda.

Aramaları yanıtlamak da mümkün

Ürünün bir başka özelliği ise telefon yanıtlamak. Telefon her zaman, her anda yanımızda olmayabiliyor. Ama bluetooth özelliği sayesinde tüm telefonlara bağlanabilen Watch FIT 3 ile arama günlüğü ve kişiyi kullanarak aramalar yapmak mümkün oluyor.

Uzun bir şarj ömrüne sahip, şık kullanışlı ürün

En çok merak edilen kısma gelelim. Huawei Watch FIT 3’ün uzun bir pil ömrü söz konusu. Sık kullanımda 7, daha seyrek kullanımda ise 10 güne varan pil tüketim süresi söz konusu. Yani ürünü sık sık şarj etmek zorunda değilsiniz. Ürünü tamamen doldurmak için ise 60 dakikalık şarj süresi gerekiyor.

Finalde biz bu ürünü kullanırken eğlendik. Spor yaparken tüm ölçümleri yaptığını gördük. Kolay ve hafif bir tasarıma sahip olmasının yanında açık yeşil naylon kayışa sahip yapısının kolay kopmayan ve dayanıklı olduğunu test ettik. Şu anda Huawei Store’da Watch FIT 3, taksit seçeneği de dahil 4.499 TL’lik etiket fiyatı ile satışta bulunuyor. Ürünün diğer kordon ve renk seçenekleri ise Mayıs ayı içerisinde tüketicinin beğenisine sunulmayı bekliyor.

İncelemek isteyenler için resmi link ise burada

HUAWEI WATCH FIT 3 Ultra İnce Tasarım