OPPO Reno 11 FS, yapay zeka stüdyosu ile içerik üreticilerinin kurtarıcısı olacak

Türikiye akıllı telefon pazarının ilk 3 oyuncusu arasına girmek için üretim konusunda yeni fabrika yatırımları gerçekleştiren OPPO 2021 yılından itibaren gerçekleştirdiği üretim ile  OPPO A15s ve Reno5 modellerini piyasaya sürmüştü. Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, dünya pazarında yaklaşık 30 milyon adetlik satışla 5’inci sırada yer alırken Türkiye’deki satışları da birbiri ardına piyasaya sürdüğü yeni modellerle yükselişe geçti. OPPO son olarak pahalı telefonların tüm marifetlerini bünyesinde bulunduran ister fotoğrafçılık hobisi, ister profesyonel sosyal medya uzmanı, isterse de mobil oyuncular tarafından kullanılsın tüm ihtiyaçlara yanıt veren Reno 11 FS modelini satışa sundu. Türkiye’de üretilen model yapay zekayı da kullanan orta segment grubu arasında 15.999 TL’lik etiket fiyatı ile oldukça büyük bir rekabet yaratacak gibi görünüyor. Yapay zeka stüdyosu ile çığır açan telefon, tam olarak içerik üreticilerinin istediği tüm özelliklere sahip. Şimdi sizlere HardwareLab inceleme köşesinde Reno 11 FS’nin tüm özelliklerini saymaya çalışacağız.

Ülkemizde yıllık 10 milyon yeni cep telefonu satılıyor. Bu açıdan hayli hareketli ve rekabetçi bir pazar olan Türkiye’ye inanarak yatırım yapan uluslararası telefon markalarının sayısı da az değil. Çinli bir teknoloji devi olan OPPO, Türkiye ekonomisine güvenen ve modellerini Tuzla’daki fabrikasında üreten markalardan biri. Özellikle de orta segmente yönelik pahalı tüm telefonların işlevlerini kendi bünyesinde bulunduran erişilebilir fiyata sahip ürünleriyle OPPO, Türkiye telefon pazarında kendine önemli bir yer edinmeyi de başardı.

Tüm amaçlara uygun bir telefon

OPPO’nun piyasaya yeni çıkan telefonu Reno serisinin 11 FS modeli, sahip olduğu kamera, yapay zeka, ultra oyun modu gibi özellikleriyle telefonu profesyonel ve eğlence amacıyla kullanmak isteyen tüm kesimlere hitap ediyor. İsterseniz konuya biraz daha teknik açıdan yaklaşalım.

Koruma kabı tasarımı puan topluyor

OPPO’yu satın aldığınız zaman kutudan böyle bir telefon seti çıkıyor. Ana ürünümüz olan Reno 11 FS’nin yanında koyu renge sahip kaliteli malzemeden bir telefon kılıfı, 1 metreye yakın uzunluğa sahip bir şarj kablosu ve şarj cihazı ile karşılaşıyorsunuz. Daha önceki telefon setlerinde koruma kılıfının şeffaf olması ve zamanla sararması nedeniyle ortaya sanki telefonun gövdesinin eskidiği izlenimi ortaya çıkarken OPPO tasarımcıları bu soruna estetik bir yaklaşım ile çözüm getirmişler.

187 gram ağırlığa sahip tüy kadar hafif

Telefon oldukça hafif bir yapıya sahip. Bu da uzun süreli elde oyun, video izleme ve konuşma halinde rahat bir kullanım sağlıyor. Telefonun hafif olması sizi yanıltmasın içindeki özellikler ise pahada oldukça ağır şekilde konumlanmış. Boyutlarına gelecek olursak incelik, hafiflik ve keyifli tutuş için tasarlanmış OPPO Reno 11 FS, rahatça tutulmak için dikkatle tasarlanmış. Telefon aynı zamanda ince ve tüy kadar hafif. Premium hissiyatı veren bir telefondan beklediğiniz her şeye sahip. Ağırlık yaklaşık 187 gr, kalınlık 7,69 mm, rengi ise Zeytin Yeşili / Mat Gri olarak iki opsiyona sahip.

Kameralar her anı en net şekilde yakalamaya ayarlı

Artık telefonlarımız birer fotoğraf makinesi ve sinema/sosyal medya kamerası işlevi görüyor. Bulunduğumuz her ortamın fotoğrafını çekiyoruz. Bunu iş amacıyla ya da sosyal medya için kullanıyoruz. Öte yandan profesyonel içerik üreticiler için de ürünlerin, hizmetin videosunu çekmek çok önemli. Bu noktada ürünün kameralarının hayli hassas ve kaliteli olması gerekiyor. Yapay zeka da son dönemde bu konuda oldukça aktif durumda. OPPO da yapay zekayı kamerayı daha iyi noktaya getirmek için kullanan markalardan biri. OPPO Reno 11 FS modeli “AI Portre Uzmanı” olarak tanımlanıyor. 4 kameraya sahip telefonda kameradan her biri inanılmaz renk ve detayla dolu, canlı ve doğal görünümlü fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Tercihiniz makro, geniş açı, portre veya selfieler olsun, hepsinde harika renkler ve detaylar yakalamak oldukça kolay. Bunu sağlayan ise “Ultra Net Kamera Sistemi” ve “Yüksek kalite, mega netlik” özelliklerinden geliyor.

Yapay zeka fotoğraf stüdyosu çığır açıyor

Ürünün kamera ve fotoğrafçılık sistemi birçok yeni özellikle donatılmış durumda. AI Görüntü Silme ile fotoğraflarınızdaki yabancıların veya istemediğiniz nesnelerin etrafına bir daire çizmek ve bunların silinmesini izlemek mümkün. Böylece boşa gidecek çekimleri sihirli bir dokunuşla değere dönüştürebiliyorsunuz. Bir başka özellik ise AI Stüdyo. Bu stüdyo ile tek bir fotoğraf çektikten sonra bunu birçok şekilde farklı noktaya dönüştürmek mümkün olabiliyor. İster bir ülkenin sultanı olun isterse süper kahraman. OPPO Reno 11 FS bunu yapay zeka modu ile mümkün kılıyor.

Şampiyonlar Ligi’nin de sponsoru olan OPPO ile yapay zeka stüdyosu tarafından kendinizi ünlü bir kaleciye dönüştürmek mümkün oluyor.

Profesyonel amaçla birçok çekim moduna sahip

Ürünün kamera sisteminin özellikleri saymakla bitmiyor. Pro Portre Modu ile Çarpıcı arka plan bulanıklaştırma efektleriyle öznenizin daha net bir şekilde öne çıktığı katmanlı, daha profesyonel görünümlü çekimler yapmak mümkün .

Selfiler tam istenilen netlikte

Ultra Net Selfie Kamerası ile de Harika grup selfielerinden manzaranızı ve gülümsemenizi sığdırdığınız etkileyici seyahat fotoğraflarına bu ultra geniş açılı objektif her şeyi yakalayarak bir saniyede daha iyi selfieler çekmenizi sağlanıyor aynı zamanda Ultra Geniş Açılı Kamera sayesinde de daha geniş açılı çekimler yapabiliyorsunuz. Tüm dünyanın harikalarını çekebilir, farklı açılar ve ultra geniş görüş alanı ile denemeler yapabilir ve benzersiz perspektiflerle muhteşem görüntüler yarabilirsiniz.

Telefonda 4 adet kamera, ince ama güçlü bir pil sistemi bulunuyor. Böylece telefon hem hafif hem de oldukça kullanışlı bir yapıya sahip oluyor.

İnce ve güçlü bir pile sahip

Biraz da teknik konulardan söz edelim. Bu kadar özelliğe sahip telefonun kullanımı her zaman yoğun olur. Böylece şarj ise çabuk biter. OPPO mühendisleri bu duruma karşı büyük bir pil ama hızlı şarj özellikleri eklemiş. Ayrıca telefonlar şarj edildikçe pilleri eskir. OPPO ise 4 yıl boyunca bu sorunla karşılaşmayacağınızı garanti ediyor. Şarj et ve çık diyen OPPO, günlük hayatın temposuna ayak uydurmak için büyük bir pil ve 45 W hızlı şarjın mükemmel kombinasyonu pil ömrüne daha fazla güvenmenizi sağlayacak. Daha sonra şarj etmeyi sürdürebilirsiniz çünkü bu pil 4 yıldan uzun süre “yeni gibi” kalacak diye tanıtıyor telefonunu. Ayrıca üründeki SnapdragonTM 685 4G mobil platform size her açıdan daha iyi bir deneyim sunuyor. Güçlü performansın, düşük güç tüketiminin ve artırılmış pil ömrü bulunan telefonda 8 GB RAM + 256 GB ROM ile 8 GB RAM’e kadar yükseltme olanakları da mevcut.

Özetle OPPO Reno 11 FS, yapay zeka fotoğraf stüdyosu, kamera ve pil özellikleri ile pahalı telefonların yapabildiği tüm işleri yapan bir özelliğe sahip. Ayrıca birçok oyunun yüklü olarak geldiği telefonda eğer yolda ve eğlence amacıyla oyun da oynamak istiyorsanız sizi mahcup etmeyecek bir performans ile karşılaşacaksınız. HardwareLab olarak hem iş hem de eğlence telefonu olarak OPPO Reno 11 FS’yi tavsiye ediyoruz özellikle de sosyal medyada içerik üreticilerinin telefonla pek çok işlemi aynı anda yapabileceklerini düşünüyoruz. OPPO Reno 11 FS’yi bir kez de kendiniz incelemek ve satın almak için linklere tıklayabilirsiniz.

OPPO Reno11 FS | OPPO Türkiye

OPPO RENO 11FS 8/256GB Akıllı Telefon Fiyatı ve Özellikleri – Vatan Bilgisayar

teknosa.com/oppo-reno11-fs-8256-mat-gri-akilli-telefon-p-125079786?gclsrc=aw.ds&&utm_campaign=Performance Max // Telefon // Seller:Teknosa&gad_source=4&gclid=CjwKCAjw3624BhBAEiwAkxgTOrlCLnQXjoFEImbKtiy-zLQHXxkB1kYhhXwFgKiFaWIKDlqbEKP94hoCEoYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds