Zuckerberg, Instagram’a 1 koyup 69 kazandı

14 yaşına basan Instagram’ın değeri 70 milyar dolara ulaştı. Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu META yani Facebook ve WhatsApp platformu, Instagram’ı kuruluşundan sonra 1 milyar dolar ödeyerek satın almıştı. Elde edilen kâr 69 milyar dolar, reklam gelirleri ise bu rakama dahil değil.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyara ulaşan popüler sosyal medya platformu Instagram, 14 yıl hayatımıza girdi. Instagram, Türkiye’de kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. Dünyanın en konuşulan uygulamaları arasında yer alan Instagram’ın marka değerinin 70 milyar dolar olduğu hesaplanıyor. 6 Ekim 2010 yılında kurulan Instagram, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında bulunuyor.

META 1 milyar dolara satın almıştı

Instagram, 6 Ekim 2010’da Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından kuruldu. Uygulama ilk günde 25 bin kullanıcı tarafından indirildi ve 3 aydan kısa süre içerisinde 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Fotoğraf ve video paylaşım platformu, 2012 yılında Apple tarafından “yılın uygulaması” seçilirken aynı yıl uygulamanın Android versiyonu yayımlandı. Instagram, kuruluşundan 18 ay sonra yaklaşık 1 milyar dolar değerle Facebook tarafından satın alındı.

Türkiye’de çok kullanılıyor

Instagram, Türkiye’de de kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’nın 2024 sonuçlarına göre, bireylerin en fazla kullandıkları sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları yüzde 86,2 ile WhatsApp, yüzde 71,3 ile YouTube ve yüzde 65,4 ile Instagram olarak sıralandı.