YouTube Hype Beta ile otomatik dublaj gibi birçok yeniliği yapay zeka ile sunuyor

Dünyanın en büyük video paylaşım sosyal medya platformu YouTube içerik üreticilerine ilişkin yeni bilgileri paylaştığı bir blog yazısı yayınladı. Buna göre Türkiye, YouTube Hype’ın Beta olarak test edildiği 3 ülke arasında yer alıyor. Yeni çalışma ile içerik üretiminde yapay zekanın rolün de farklılaşacak. Getirilen yenilikler arasında otomatik dublaj seçeneği de yer alıyor.

YouTube’da başarının tek bir formülü yok. İçerik üreticilerimizin ve sanatçılarımızın çeşitliliği kadar, başarıya giden yollar da farklı. Kendinizi ifade etmek, topluluk oluşturmak veya finansal özgürlüğe kavuşmak… Başarı sizin için ne anlama gelirse gelsin,  YouTube olarak sizi bu yolculuğunuzda  desteklemek için uzun vadeli fırsatlar sunmak istiyoruz. 

Bugün, platformumuzun sorumluluk alanındaki geçmişimizi geliştirirken, yapay zekanın dönüştürücü gücünü de arkamıza alıyoruz. Yapay zekanın, içerik üreticilere kendilerini ifade etmeleri için  yeni yollar sunacağına inanıyoruz.  Bu dönüşümde sizin de yerinizi alarak yaratıcı vizyonunuzu daha da ileriye taşıyabileceğinizi düşünüyoruz. YouTube’dan Yenilikler’de bugün; daha geniş kitlelere ulaşmanızı, yaratıcılığınızı ateşlemenizi, yeni iş imkanları yaratmanızı ve yeni seslere rehberlik etmenizi sağlayacak yenilikleri paylaşıyoruz. 

İlham Sahnesi, Google DeepMind’dan Veo ile çok daha büyüleyici

Geçen yıl, YouTube Shorts’ta yapay zeka destekli İlham Sahnesi’ni tanıtmıştık. Bu özellik, kullanıcıların hayal ettikleri arka planları gerçeğe dönüştürmelerine olanak tanıyordu ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı.  Ama aslında bu sadece başlangıçtı.  

Bu yılın sonuna doğru Google DeepMind’ın en yetenekli video üretim modeli olan Veo‘yu YouTube Shorts’a entegre etmeye başlayacağız.

Böylece daha da inanılmaz video arka planları oluşturabilecek, eskiden görselleştirilmesi mümkün olmayan sahneleri videolarınıza taşıyabileceksiniz. Kitap incelemeleri yapan bir YouTuber’ın klasik bir romanın sayfalarında yürüdüğünü ya da bir moda tasarımcısının eğlenceli ve yaratıcı tasarım konseptlerini anında görselleştirerek kitlesiyle paylaştığını hayal edin.

Ayrıca ilk kez, Veo’nun yardımıyla Shorts videolarınız için 6 saniyelik kısa klipler oluşturabilmenizi sağlayacak yeni bir özellik sunuyoruz.  Bu sayede yaptığınız çekimi inceleyerek eksik olduğunu düşündüğünüz sahneleri zahmetsizce tamamlayabilirsiniz. 

Tüm bu içeriklerde SynthID kullanılarak filigran eklenecek ve izleyicilere bunların yapay zeka ile üretildiğini açıkça bildiren bir etiket uygulanacak.

Üretken yapay zeka ile yaratıcılığınızı yeniden keşfedin

Yeni ve ilgi çekici fikirler üretmek bazen zorlayıcı olabilir. Bu nedenle YouTube Studio’daki İlham Kaynakları sekmesini güncelleyerek, üretken yapay zeka destekli bir asistan ekledik. Bu asistan, kendi tarzınıza uygun video fikirleri, başlıklar, küçük resimler ve daha fazlasını önererek, bu fikirleri eksiksiz bir projeye dönüştürmenize yardımcı olacak. 

Önümüzdeki yıl, sizi doğrudan İlham Kaynakları sekmesine götürecek yeni bir kısayol ekleyeceğiz. Bu sayede, size ilham veren yorumlardan, diğer videolardan ya da  kendi arşivinizden ilham alabileceksiniz. 

Hype ile öne çıkın: Takipçilerinizle olan bağlarınızı güçlendiren yenilikler

YouTube’daki sadık takipçilerinizle, yani her zaman yanınızda olan, videolarınızın bir anını bile kaçırmak istemeyen izleyicilerinizle aranızda özel bir bağ olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bu bağı daha da güçlendirecek yöntemler sunmak istiyoruz:

Topluluklar’da yorumlardan çok daha fazlası var: Kanalınızdaki Topluluklar bölümü, videolar üzerine tartışabileceğiniz, takipçilerin çizimlerini paylaşabileceğiniz, aynı şeyleri düşünen insanlarla bir araya gelebileceğiniz ve takipçilerinizle sadakat ortamı yaratabileceğiniz dinamik bir alana  dönüşüyor. Bu özelliği yakında daha fazla içerik üreticiye sunmayı planlıyoruz.

Yükselen yıldızlar Hype’la öne çıkıyor: Hype, adını yeni yeni duyurmaya başlayan içerik üreticileri desteklemenizi sağlayan yeni bir seçenek. Bir videoyu “hype ettiğinizde”, takipçilerinizi de bağ kurmak istediğiniz yeni kitlelere yönlendirmiş olursunuz. En çok hype puanı alan videolar özel bir skor tablosunda listelenir, böylece bu videoların keşfedilme ve tanınma ihtimali artar. Bu özelliği şu anda Brezilya, Türkiye ve Tayvan’da test ediyoruz ve önümüzdeki aylarda daha fazla içerik üreticinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın.

Otomatik dublaj sayesinde dünyanın her yerinden izleyicilere ulaşın: Videolarınızdaki seslerin farklı dillere çevrilmesini sağlayan dublaj aracımızı küçük bir içerik üretici grubuyla test ediyoruz. Önümüzdeki aylarda bu özelliği yüz binlerce içerik üreticinin daha kullanımına sunacağız ve desteklenen dil sayısının artıracağız. Bu özellik sayesinde içeriğinizi İspanyolca, Portekizce, Fransızca, İtalyanca ve daha pek çok dilde, dünyanın dört bir yanından izleyicilere ulaştırabileceksiniz. Ayrıca çok küçük bir içerik üretici grubuyla pilot çalışmasını yürüttüğümüz bir özellik daha var: Bu özellik, sesinizin duygusunu, tonlamasını ve ortam seslerini de alarak bunları dublajlı versiyona entegre ediyor. Böylece çok daha doğal bir deneyim elde edilmiş oluyor.

Yorumlar sekmesini de baştan yaratıyoruz: YouTube Studio uygulamasındaki Yorumlar sekmesini, takipçilerin daha fazla katılımda bulunabileceği “Topluluk” sekmesine dönüştürüyoruz. Bir sürü yoruma cevap yazmak zor bir iş. Bu yüzden tarzınıza göre hazırlanmış, yapay zeka destekli yanıt önerilerini kullanıma sunuyoruz. Bu önerileri pratik bir başlangıç noktası olarak kullanıp yanıtlarınızı kolayca şekillendirebilirsiniz. Bu özellik ve Toplulukta Öne Çıkanlar ile Kitle Metrikleri gibi size zaman kazandıracak diğer araçlar için kulağınız bizde olsun!

Yaratıcılığa odaklı bir platformda gelir elde edebileceğiniz daha fazla seçenek sunuyoruz

YouTube, geniş yelpazedeki içerik üretici kitlesiyle, farklı formatlarda gelir paylaşımı yapan tek platform. YouTube İş Ortağı Programımız, içerik üreticilere yönelik diğer tüm gelir elde etme platformlarından daha fazla ödeme yapıyor. Son üç yılda içerik üreticiler, sanatçılar ve medya kuruluşlarına 70 milyar ABD doları ödeme yaptık.

YouTube’un İçerik üreticisi ekosistemimiz büyüdükçe, her deneyim seviyesinden tercih edilen format ne olursa olsun, daha fazla içerik üreticisinin kazanç sağlayabilmesi için yeni yöntemler sunmaya devam ediyoruz.

Hediyeler’i tanıtıyoruz: Mücevherlerle anlık etkileşim: İzleyicilerin daha fazla katılım ve destek sağlayabildikleri mücevherler ve hediyeleri kullanıma sunuyoruz. Bu dijital ürünler, gerçek zamanlı takipçi desteği ve katılımını artırırken sizin için yeni bir kazanç kapısı olabilir. İlk olarak dikey formattaki canlı yayınlarda ABD’de  kullanıma sunacağımız bu özellik, izleyicilerin tepki vermesini, coşkularını dışa vurmasını ve aktif şekilde katılımda bulunmasını sağlayacak. 

YouTube Alışveriş ile dünyaya açılın: Şu anda  250 binin üzerinde içerik üreticisi YouTube Alışveriş özelliğini kullanıyor. YouTube Alışveriş satış ortağı programı halihazırda ABD ve Güney Kore’de kullanımda. Önümüzdeki dönemde daha fazla bölgede  daha fazla içerik üretici, favori ürünlerini takipçileriyle paylaşarak işlerini büyütme imkanına kavuşacak.

TV için yeni fırsatlar sunuyoruz: Gün geçtikçe daha fazla sayıda içerik üreticisi, TV izleyicileri için özel deneyimler yaratıyor ve bu alan hızla büyüyor.  YouTube gelirlerinin büyük bir kısmını TV’den elde eden içerik üretici sayısı geçen yıla oranla %30 arttı. TV odaklı deneyime imza atan içerik üreticiler için “oturma odası” yeni bir çalışma alanına dönüştü. İçerik üreticilerimizin TV’de de başarılı olabilmeleri için, içeriklerini sezonlar ve bölümler halinde düzenlemerini sağlayacak güncellemeler getiriyoruz. Doğrudan içerik üreticinin kanalından oynatılan içerikler, kolay abonelik seçenekleri ve açıklamalardaki bağlantılara daha kolay erişim gibi TV deneyimiyle ilgili başka güncellemeler de yapıyoruz.

YouTube olarak global topluluğumuzun yaratıcılıklarını desteklemek için  yenilikler üretirken geleceğe dair umutlarımız hiç bu kadar yüksek olmamıştı. YouTube, yaratıcılığı teşvik ederken topluluklara gelişme, profesyonellere ise büyüme olanağı sunan bir platform. Gelecek fırsatlarla dolu ve tüm bu yenilikler YouTube’da sizi bekliyor.