ASUS’tan yapay zeka destekli Zenbook S14

En ince 14 inç ASUS AI PC, yapay zekanın gücünü işlevsel estetikle birleştiriyor. Dünya ile aynı anda Türkiye’de de ön siparişe açılan Zenbook S 14, ön siparişe özel kampanyasıyla da dikkat çekiyor.

ASUS, sınıfındaki en ince ve en taşınabilir 14 inçlik ASUS AI PC’lerden biri olan ve performansı sofistike bir şekilde harmanlayan Zenbook S 14’ü (UX5406) tanıttı. Birinci sınıf Zenbook S 14, yeni bir işlevsel estetik sergiliyor ve hem içi hem de dışı tamamen yeniden tasarlandı. Kasa, doğadan ilham alan bir dizi renkte sunulan yüksek teknolojili seramik hibrit bir malzeme olan yeni, yenilikçi ASUS Ceraluminum™ özelliğine sahip. Sektörde bir ilk olan bu malzeme, çizilmelere ve aşınmaya karşı zahmetsizce direnç göstererek olağanüstü bir güç sunuyor.

Zenbook S 14, en yeni yapay zeka özellikli Intel® Core™ Ultra 9 işlemci (Seri 2) ve Intel Arc™ grafikler ile güçlendirildi ve 48 NPU TOPS’a kadar performans sunuyor. Gelişmiş CNC frezeleme, ultra sessiz ortam soğutma sistemine ultra ince bir buhar odasının entegre edilmesini sağlıyor. Bu kadar ince bir cihaz için benzersiz olan bu özellikler minimum gürültü ile 28 watt’a kadar CPU TDP performansı sağlıyor. İşlevsel tasarımda özel bir Copilot tuşu ve akıllı hareketleri destekleyen genişletilmiş 16:10 kesintisiz dokunmatik touchpad bulunuyor.

3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekran ve güçlü dört hoparlörlü ses sistemi, gerçek bir sinematik deneyim sağlayarak ilgi çekici eğlence sunuyor. Güvenlik Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi ile sağlanıyor ve yeni Windows passkeys özelliği kimlik doğrulama verilerini güvenli bir şekilde saklıyor. AiSense IR kamera sistemi tarafından desteklenen gelişmiş biyometrik güvenlik ve gizlilik özellikleri arasında otomatik oturum açma ve kapatma için yüz tanıma, Uyarlanabilir Kilit ve Uyarlanabilir Karartma yer alıyor.

Sanat ve teknolojinin birleşimi

İşlevsel bir estetikle yeni tasarlanan Zenbook S 14, hem dayanıklılık hem de şık bir tasarım sağlayan yenilikçi ASUS Ceraluminum™ malzemesini içeriyor. Bu malzemenin renklerini, dokusunu ve sertliğini dört yıl boyunca geliştirdikten sonra ortaya olağanüstü sonuçlar çıktı. En son CNC teknolojisini kullanan Zenbook S 14, gelişmiş bir buhar odası soğutma sistemi de dahil olmak üzere gelişmiş bileşenleri barındırırken sadece 1,1 cm’lik olağanüstü bir inceliğe ulaştı. Bu kadar şıklığı ve işlevselliği bir araya getiren tek dizüstü bilgisayar olan Zenbook S 14, en ince ve en kompakt 14 inç dizüstü bilgisayarladan biri ve birinci sınıf performans ve taşınabilirliğe olan bağlılığı vurguluyor. CNC işleme, klavyenin üzerindeki özel geometrik ızgara tasarımını ve genişletilmiş dokunmatik yüzey alanını da yaratıyor. Dizüstü bilgisayar, Zumaia Gri ve İskandinav Beyazı olmak üzere doğadan ilham alan iki renk seçeneğiyle sunuluyor.

Zenbook S 14’ün sürdürülebilir tasarımı, doğadan ilham alınarak GRS sertifikalı geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen isteğe bağlı kılıfa kadar uzanıyor. Bu kılıf, çevre dostu ve doğadan ilham alan yeniliklere olan bağlılığı temsil ediyor.

Zenbook her zaman daha fazlasını sunuyor

Zenbook S 14, ultra ince bir form faktöründe yeni nesil yapay zeka özellikleri sunuyor. Çip üzerinde sistem (SoC) tasarımına sahip en yeni Intel Core Ultra 9 işlemci (Seri 2) ile donatıldı. SoC tasarımı, genel soğutma verimliliğini artırmak için anakart boyutunu %27 oranında azaltıyor ve birinci sınıf düşük güçlü LPDDR5X DRAM’i kompakt bir pakete entegre ediyor. Bu ikinci faktör, CPU ve bellek arasındaki mesafeyi kısaltarak daha yüksek bant genişliği ve daha düşük gecikme süresi sağlayarak gelişmiş kararlılık ve daha yüksek performans sağlıyor. 32 GB’a kadar hızlı RAM ve 1 TB’a kadar PCIe® 4.0 SSD’ye sahip işlemci, 28 watt’a kadar TDP ve modern yapay zeka uygulamaları için 48 adede kadar NPU TOPS sağlayan yerleşik bir NPU’ya sahip ve 72 Wh pilin tüm gün otonomi sağlamasını sağlıyor. ASUS ErgoSense klavyede anında Windows AI yardımı için özel bir Windows Copilot tuşu ve ekranın 16:10 en boy oranına uygun genişletilmiş dokunmatik yüzey ile kullanıcı deneyimi kusursuz ve sezgisel çalışıyor. Bu sayede konfor ve kullanım kolaylığı artarken, akıllı hareketlerle ses seviyesi, ekran parlaklığı ve daha fazlası hızlı bir şekilde ayarlanabiliyor. Ultra kompakt Zenbook S 14, iki Thunderbolt™ 4, bir USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI® 2.1 ve bir ses kombo jakı dahil olmak üzere eksiksiz bir I/O bağlantı noktası setine sahip. ASUS WiFi Master Premium sertifikasına sahip WiFi 7, en hızlı ve en güvenilir bağlantıları sağlıyor.

İlgi çekici görsel-işitsel araçlar

3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekran Pantone® Validated ve DisplayHDR™ True Black 500 sertifikalı olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Canlı renkler sağlamak için %100 DCI-P3 gamutu da dahil olmak üzere olağanüstü renk ve HDR performansı ile gerçekçi görseller sunuyor.

Zenbook S 14, bu kadar ince bir cihazda dikkate değer bir mühendislik başarısı olan güçlü bir dört hoparlörlü Harman Kardon sertifikalı ses sistemine sahip. Tam aralıklı çok boyutlu Dolby Atmos® ses sağlayarak gerçekten sürükleyici ve gerçekçi bir görsel-işitsel deneyim sunuyor.

Sessiz ve güvenli

Zenbook S 14, gerektiğinde 28 W TDP’ye kadar performans sağlarken 25 dB’nin altında bir ortam soğutma moduna izin veren çift IceBlade fan içeren gelişmiş ultra ince buhar odası soğutma sistemi ile gürültü azaltmaya öncelik veriyor. Klavyenin üzerindeki geometrik ızgara hava akışını en üst düzeye çıkarıyor ve toz veya kir girişini en aza indiriyor. Kullanıcı gizliliği ve güvenliği, Windows geçiş anahtarları ve gelişen tehditlere karşı savunmak için donanım, ürün yazılımı ve yazılımı entegre eden Microsoft Pluton tarafından desteklenen en önemli unsurlar. Windows Hello yüz tanıma özelliği, parola hatırlamaya gerek kalmadan güvenli erişim sağlıyor. ASUS AiSense IR kamera, kullanıcının varlığını izleyen ve kullanıcı uzaklaştığında dizüstü bilgisayarı kilitleyen Adaptive Lock’u etkinleştiriyor ve Adaptive Dimming, kullanıcı uzağa baktığında ekranı karartarak gizliliği arttırıyor.