Okula dönüşte etkili kişileştirilmiş kampanya satışları artırıyor

Türkiye ve globalde hizmetlerine devam eden dijital pazarlama otomasyonu platformu Related Digital, özellikle perakende sektöründeki markaların yüksek dönüşüm oranlarına ulaşmalarını sağlayacak teknolojilerle, okulların açılışından Kasım ayındaki indirim sezonuna kadar etkili kampanya çözümleri sunuyor.

Okula dönüş dönemi, tahmin edilenin aksine sadece birkaç hafta süren bir süreçten çok daha fazlasını ifade ediyor. Türkiye’de, okula dönüş alışveriş sezonu dört aya kadar uzanabiliyor ve bu süreçte ailelerin %85’i alışveriş yapmayı planlıyor. Bu, markalar için geniş bir pazar fırsatı sunuyor. Araştırmalar gösteriyor ki ebeveynlerin sadece %10’u okula dönüş dönemi başında alışverişe başlarken, geri kalan %90’ı henüz bilgi edinme aşamasında. Bu da markalara, hedef kitlelerine ulaşmak için geniş bir zaman dilimi sunuyor.

Gamification: Eğlenceli Alışveriş Deneyimi

Gamification, alışverişi daha eğlenceli ve etkileşimli hale getiriyor. Bu, kullanıcıların ürünleri keşfetmelerini teşvik ederken, markaların dönüşüm oranlarını artırmasına yardımcı oluyor. Okula dönüş döneminde, markalar gamification stratejileriyle müşterileriyle daha derin bir bağ kurabiliyor. Related Digital, markaların müşterilerine sunabileceği pek çok farklı ve kişiselleştirilebilir oyunlaştırma kurgusu sunuyor. Bunlar arasında Çarkıfelek ve Kazıkazan gibi nostaljik oyunların yanı sıra, hediye kazanabilecekleri Swipe gibi modern ve interaktif oyunlar bulunuyor.

Kişiselleştirilmiş Arama Önerileri Sayesinde Alışverişinizi Kolaylaştırın!

Alışveriş yapanların %90’ı, satın alma kararları öncesinde araştırma yapıyor. Etkili bir arama öneri sistemi, markaların kullanıcıların ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş ürünler sunmasını sağlıyor. Bu kişiselleştirilmiş yaklaşım, alışveriş deneyimini iyileştirirken, dönüşüm oranlarını artırıyor. Related Digital’ın Kişiselleştirilmiş Arama çözümü, özellikle okula dönüş gibi yoğun alışveriş dönemlerinde müşterilerin aradıkları ürüne kolayca ulaşmasını sağlarken, yeni markalar ve ürünler de önererek satışların artmasına destek oluyor.

Web Kişiselleştirme ile Müşteri Deneyiminizi Güçlendirin!

Okula Dönüş döneminde, uzun alışveriş listeleri nedeniyle müşterilerin mobil yerine web sitelerini tercih etmesi olası gözüküyor. Bu nedenle, markaların müşterilerin ihtiyaçlarına özel web deneyimleri sunması büyük önem taşıyor. Related Digital, web kişiselleştirme konusunda geri sayım sayaçları, akıllı ürün öneri motorları ve kişiselleşen banner gibi özel çözümler sunuyor. Bu çözümler, daha hedefli kampanyalar ve yüksek satışlar için ideal bir ortam sağlıyor.

Uzun Vadeli Planlama Stratejisi Yaratın!

Okula Dönüş dönemi, 1-2 haftalık bir süreçten çok daha uzun bir dönemi kapsıyor. Ağustos ayının son haftalarından başlayarak Kasım ayındaki indirim günlerine kadar uzayan bir dönemi ifade ediyor.Bu sebeple tüketicilerin doğru bir şekilde takip edilmesi ve analiz edilmesi, gelecekteki kampanyaların yüksek dönüşüm oranlarına sahip olması açısından da kritik önem taşıyor. Related Digital‘ın yenilikçi çözümleri, markaların bu dönemdeki stratejilerini güçlendirmelerine önemli oranda yardımcı oluyor.