Telefon tablet alamayan kiralama yoluna gidiyor

Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte, öğrencilerin ve ailelerinin zorunlu harcamalarında önemli bir artış var. Okul ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve maliyetlerin yükselmesi, satın almayla birlikte kiralamaya da talebi arttırdı. Sektörün lider oyuncusu Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, “Türkiye’de kiralama sektörü her yıl yüzde 80 oranında büyüyor, okula dönüş döneminde de özellikle teknoloji ürünlerinde büyük talep artışı görüyoruz” dedi.

Okulların açılmasına sayılı günler kala, eğitim masrafları hızla artış göstermeye başladı. Özellikle çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarının çoğalması, ailelerin bütçelerini zorlamaya başladı. Okul harcamalarındaki yükü hafifletmek için yeni çözümler arayan aileler ve öğrenciler, kiralama sektörüne yöneldi.

“Alışılmışın dışında bir yıl”

Talebi değerlendiren Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, “Bu yıl alışılmışın dışında bir talep yaşıyoruz. Sektörde ilk kez hiç kiralanmayan kategorilere giren, tablet, elektrikli araç, motorsiklet gibi ürünleri tüketicilerin bütçelerini yormadan ve kiralamayı bir ekonomik model olarak sunan bir marka olarak bu yıl okula dönüş yoğunluğu yaşıyoruz. Geçen yılın aynı dönemine oranla bu yıl 5 kat daha fazla bir tüketici ilgisi, talebi var. Bu talep yılın bu döneminde teknoloji ürünlerinde yoğunlaşıyor. Özellikle tablet, laptop, yeni model cep telefonu ve giyilebilir teknoloji kategorilerinde hareketlilik var. Tüketiciler aylık kiralaması ortalama 500 TL tutarındaki ürünleri tercih ediyor” dedi.

“Kiralamada en büyük pay cep telefonlarında”

12 kategoride 600’ün üzerinde ürün çeşitlilikleri olduğunu vurgulayan Ventura, zaman zaman talepler değişkenlik gösterse de kiralama sektörünün hem dünyada hem de Türkiye’de büyük bir gelişme gösterdiğini belirtiyor. Teknolojik ürünlere talebin hem ön sıralarda olduğunu vurgulayan Ventura, “Yeni teknolojilere ve deneyimlere ihtiyaç hep taze. Bütçeler ise kısıtlı. Bu nedenle kiralamaya talep yükselişte. Ülkemizde sektör kiralamasının yüzde 60-65’ni cep telefonu oluşturuyor. Dünyada ise bu oran yüzde 20-25’lerde. Türkiye’de sektörün büyük çoğunluğunu oluşturan cep telefonu kiralamasını tablet ve laptoplar takip ediyor” dedi.

Kiralabunu.com, 12 kategoride 600’ün üzerinde ürünün kiralaması gerçekleştiriyor. Teknoloji, ev ve ofis elektroniği, mobilite ve araçlar, müzik ekipmanları, anne-bebek ürünleri ve daha birçok alt kategoride hizmet sunarak talepler karşılanıyor.