Milli sporcu Sümeyye Boyacı, adidas’a başarının sırrını anlattı

Spor ürünleri devi adidas, Paris 2024 Paralimpik Oyunları temsilcisi Sümeyye Boyacı ile bir araya gelerek sporcular için baskı altında özgüvenin gücünü kutluyor ve disiplinin başarıdaki önemli rolünü vurguluyor.

Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin resmi şıklık tedarikçisi olan adidas, sporcuların başarıya giden yolda yaşadıkları deneyimleri ve ilham veren hikayelerini paylaşmaya devam ediyor. Milli paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı, baskıyla nasıl başa çıktığını ve gelecek nesil sporculara verdiği önemli mesajları paylaştı.

‘’Disiplin Başarının Anahtarıdır’’
 

Bir atletin bağlılığının en büyük göstergesi, ülkesini temsil etmek ve dünyadaki en iyi sporculara karşı yarışmaktır. Sizi buna yönlendiren şey neydi?

Çocukluğumdan beri profesyonel yüzmenin içinde yer alıyorum. Kendi özgüvenim ve disiplin anlayışım olmasaydı, bugün dünyanın en büyük spor etkinliğinde en iyilerle birlikte yarışıyor olamazdım. Disiplin, başarıya giden yolda anahtar rol oynuyor.

Para atletleri için düzenlenen dünyanın en büyük çok sporlu etkinliğine katıldınız. Bu ana nasıl hazırlandın ve baskılarla nasıl başa çıktın?

 Başarıyı zihnimde yeniden tanımladığım günden beri, çok daha az baskı hissediyorum. Artık zihnimde madalyaların arasında sıkışmış bir Sümeyye yok. Bunun yerine, hem antrenmanlarda hem de yarışmalarda elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmış bir Sümeyye var. Bu, sonuç ne olursa olsun beni mutlu eden bir durum.

Gelecek nesillere, spora yeni başlayanlara ve büyük başarılar hedefleyenlere ne söylemek istersiniz?

Hazırlıklarınız ve çabalarınız hayalleriniz kadar büyük olmalı. Bu mesajı hem sözlerimle hem de yaşam tarzımla genç nesillere göstermeye çalışıyorum. Umarım onların hayatlarında bir fark yaratabilirim.

Yarış öncesi zihinsel olarak nasıl hazırlanıyorsunuz?

Yarışmalar öncesinde zihnimi sakinleştirmek ve çevremden soyutlanmak için kullandığım bazı zihinsel tekniklerim var. Ekip beni o modda gördüğünde hemen anlarlar ve ‘Sümeyye modu açıldı’ derler. Başarılı yarışlarımı düşünür ve yarış sırasında kısa anları zihnimde canlandırırım. Sanki diğer yüzücülerle aramda hayali bir duvar varmış gibi, kendimi yalnız yüzerken hayal ederim.