General Mobile Era 50, Era 30 hem bütçe dostu hem teknoloji istasyonu

Günümüzde pahalı telefonlar 100 bin TL bandını çoktan aştı. Herkesin erişmesi oldukça güç. Öte yandan telefon da büyük bir ihtiyaç olarak önümüzde duruyor. Yine de pahalı telefon serileri daha çok satıyor. Tüketici, ‘Bu telefonu alırsam konuşurken, oyun oynarken, film izlerken ve video ile fotoğraf çekerken sorun yaşarım’ diye düşünüyor. Ama son günlerde Türkiye’de orta segment telefonlara yönelik önyargı yeni modellerle kırılıyor. Orta segment bir telefon alarak da IPhone ya da Samsung ayarında da bir deneyime sahip olmak mümkün. Üstelik bunu yerli bir telefonla gerçekleştirmek daha da olası. Uzun yıllardır telefon piyasasına kaliteli ve erişilebilir ürünler sunan General Mobile, bu kapsamda Era serisini tüketicilerin beğenisine sundu. HardwareLab olarak General Mobile Era serisinin 2 telefonu Era 50 ve Era 30’u yakından inceleme fırsatı bulduk. Telefonlar tek kelime ile paranın hakkını veriyor.

Bir telefon satın almak için kaç para verirsiniz. Her şey bu soru ile başlıyor. Benim bütçem 100 bin TL ve üzeri diyorsanız, pahalı telefonlardan birini tercih edebilirsiniz. Ama günün sonunda telefonun onlarca özelliğinden sadece kamera, film izleme, oyun oynama ve konuşma özelliklerini aktif olarak kullanacaksınız. Yani pahalı bir telefonla yaptığınız tüm aktiviteleri aslında orta segment ve erişilebilir fiyatlara sahip bir telefonla da kolayca yapabilirsiniz. Bu bağlamda General Mobile, uzun yıllardır orta segmentin en kaliteli ürünlerini tüketici ile buluşturma ve bunu büyük bir müşteri memnuniyeti ile yapma tecrübesine sahip. Son olarak Era 50 ve Era 30 modellerini tüketiciyle buluşturan General Mobile’in yeni ürünlerini sizler için inceledik. Ve ortaya bu sonuçlar çıktı.

Era 50, Yeşil Zarafet, Ayışığı Beyazı, muhteşem Siyah renkleri ve ışıltılı arka kapağı ile şıklığı yeniden tanımlıyor.

En çok satan 3 renk kullanılmış

General Mobile her zaman kendi tasarım tarzını özgün şekilde yaratmış bir marka olarak ön plana çıkıyor. Bu sefer yine Era serisinde de klasik General Mobile çizgilerini görmek mümkün. Bunun yanında 3 renk seçeneği sunulması ve bu renklerin genelde Türkiye’de en çok satan telefonlara ait renkler olması da ince düşünülmüş bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Görüntü kalitesinde iddialı

Era 50’nin bir diğer özelliği ise kamerası. Günümüzde sosyal medya içeriği üretmeyen ya da iş ve eğlence gereği fotoğraf ile video çekmeyen kişi yok gibi. Bu nedenle kameranın netliği ve büyüklüğü oldukça önemli. Era 50 bugün 108 MP yapay zekaya sahip arka ve 32 MP selfie kamerasına sahip. Fotoğraflar daha net ve pürüzsüz çıkıyor. Aynı zamanda çift hoparlör sayesinde film izlerken ya da sosyal medyada sesleri en net şekilde duymak da mümkün. Tüm bunların orta segment bir telefonda yer alması Era50’yi pahalı telefonların özellikleriyle eş değer tutmaya yarıyor.

Pek çok çekim modu bulunuyor

Öte yandan telefonda birçok kamera modu var. Sadece gündüzleri fotoğraf çekmiyoruz. Günün 24 saati sosyal medya için içerik üreten çalışanlar her ortamda fotoğraf çekmek zorundalar. Aynı zamanda videolar için de birçok çekim modunun bulunması şart. General Mobile bunu da düşünerek önemli bir yatırımla Era 50’de pek çok çekim modunu bir araya getirmiş durumda.

Bağlantı hiç kesilmiyor

Telefon seçiminde en önemli kriterlerin başında gelen şarj ise yine General Mobile tarafından düşünülen incelikler arasında yer buluyor kendine. Kısa sürede şarj olma özelliği sayesinde telefonu gün içinde tam performanslı olarak konuşma, çekim yapma, video izleme ya da oyun oynama için kullanmak mümkün olabiliyor. 22 dakikalık sürede telefonun yüzde 50 şarjı doluyor ve acil durumlarda bağlantı hiç kesilmiyor.

Bir okul telefonu olması için ideal ürün Era 30

Era 30 modeli ise Era 50’nin tüm özelliklerini fiyat performans açısından bünyesinde barındırıyor. Benim için 100 mp’lik bir kamera gücüne gerek yok ben 50 mp ile de işlerimi hallederim diyenler için daha uygun bir ürün olan Era 30 ile konuşmak, sosyal medya içeriği üretmek, film izlemek ve oyun oynamak mümkün. Era 50 modelini kendileri kullanan ebeveynler Era 30 modelini de okulların açılma döneminde çocuklarına ulaşabilmek için bir okul telefonu olarak düşünebilirler.

Gelelim telefonların fiyatlarına. Era 50 modelini 9.999 TL’ye, Era 50 Akıllı Telefon Modelleri | General Mobile

Era 30 modelini ise 7.599 TL’ye Era 30 Akıllı Telefon Modelleri | General Mobile satın almak mümkün.