Arçelik, Red Dot 2024’ten 6 ödülle döndü

Arçelik tasarımları, prestijli tasarım ödülü Red Dot Design Award 2024’te 6 ödül kazanarak yeni bir başarıya imza attı. 

Tasarımla inovasyonu ve teknolojiyi birleştiren Arçelik, dünya çapında prestijli Red Dot Design Award 2024’te yenilikçi tasarım anlayışını bir kez daha ortaya koydu. 2 adet Ürün Tasarımı kategorisi ve 4 adet Markalar ve İletişim Tasarımı kategorisinde olmak üzere toplamda 6 ödüle layık görüldü.

Arçelik’in Red Dot Design Award 2024’te ödül kazandığı tasarımlar arasında, Arçelik Automated Guided Vehicle (AGV) Ailesi, Grundig Midnight Black GR7700 Fırın serisi UI/UX Tasarımı, RemotEasy UI/UX Tasarımı, Neo Çamaşır Makinesi UI Tasarımı, Beko İkon Tasarım Dili (Tipografi) ve Grundig Party Speaker bulunuyor. Red Dot Design Award’da başvurular tanınmış tasarımcılardan oluşan tarafsız uluslararası bir jüri tarafından değerlendiriliyor. 

“İyi Tasarım Arayışında” sloganıyla 1995’ten beri düzenlenen Almanya kökenli Red Dot Design Award, dünyanın en büyük tasarım yarışmaları arasında yer alıyor. Ödül kazananlar, iyi tasarım için en çok aranan kalite mühürlerinden Red Dot etiketini kullanma avantajını elde ederken tasarımlarını dünya çapındaki sergilerde gösterme fırsatını da yakalıyor.

Arçelik tasarımları, 2024 yılında 9 tasarımı için de iF Design Ödülü kazanmıştı.

Red Dot Design Award Kazanan Tasarımların Özellikleri

Arçelik AGV Ailesi

Arçelik AGV ailesi, yapay zekâ kontrollü, tam otomatik ve elektrikli bir araç sistemi sunuyor. Fabrikalarda ağır eşyaların hızlı ve güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamasının yanı sıra iş verimliliğini artırıyor. Ayrıca, Arçelik’in modern ve teknolojik yaklaşımını yansıtarak fabrikaların tasarım algısını daha da yukarı taşıyor. 

Grundig Midnight Black GR7700 Ankastre Fırın Serisi UI/UX Tasarımı

Grundig Midnight Black Fırın, yenilikçi ve minimalist bir tasarım felsefesiyle tasarlandı. Sunduğu basit ve sezgisel kullanıcı deneyimiyle pişirme sürecinin keyfini ve verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor.

 RemotEasy UI/UX Tasarımı

“RemotEasy,” yenilikçi ve kullanıcı odaklı tasarımın benzersiz birleşimiyle TV uzaktan kumandasını yeniden tasarlıyor. Akıllı telefon alışkanlıkları aracılığıyla fiziksel uzaktan kumandaların yaygın eksikliklerini gideriyor, son derece özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü ve sezgisel kontroller sunuyor. Kullanıcılara sağladığı faydalar arasında zahmetsiz kişiselleştirme, azaltılmış bilişsel yük ve telefon ekranına bakmadan bile TV’lerini tek elle kontrol edebilme yeteneği yer alıyor.

Neo Çamaşır Makinesi UI Tasarımı

Neo çamaşır makinesi, Optimix özelliği ve sadeleştirilmiş program seçimiyle kullanıcı dostu bir ara yüze sahiptir. Homewhiz uygulaması daha kapsamlı programlara erişim sağlayarak kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

Beko İkon Tasarım Dili (Tipografi)

Beko İkon Tasarım Dili, farklı pazarlarda netlik ve evrensellik sağlayan bir sistemdir. Logolarla kusursuz bir uyum içinde olan ve hem dijital hem de basılı iletişimleri geliştirmek için etkinliği test edilmiş 3000’den fazla çok yönlü, metinsiz ikonla kullanıcı deneyiminde devrim yaratıyor. 

Grundig Party Speaker

Grundig Party Speaker, eğlencenin ve müziğin olduğu her yerde size eşlik etmeyi amaçlıyor. Dinamik çizgisi ve LED aydınlatmasıyla görsel bir şölen sunarken güçlü yapısı ve bütünsel tasarımıyla güven veriyor. Ayrıca, ergonomik taşıma saplarıyla mobiliteyi ön plana çıkarıyor.