Albayrak Beton, İsviçre’nin altın seviye sertifikasına layık görüldü

Albayrak Beton, altın seviyesinde CSC sertifikası almaya hak kazandı. İsviçre merkezli CSC’nin, beton bileşenlerinin bütün dünyada kabul gördüğünü gösteren bir belgelendirme sistemi olduğuna dikkat çeken Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak, bu sertifikayla ürünlerinin kalitesinin tescillendiğini belirtti.

Metrolardan kamu binalarına, alt yapıdan eğitim kurumlarına ve nitelikli gayrimenkul projelerine kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Albayrak Beton,altın seviyesinde CSC sertifikasına layık görüldü. Albayrak Beton’un Yenidoğan Hazır Beton Tesisi, Türkiye Hazır Beton Birliği’nin ürün belgelendirme kuruluşu Kalite Güvence Sistemi (KGS)’nin yaptığı denetimler sonucunda ‘altın’ seviyesinde belgelendirildi.

CSC’nin, çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün olduğunu gösteren bir belgelendirme sistemi olduğuna dikkat çeken Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak, bu belgeyle ürünlerinin kalitesinin tescillendiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Albayrak şunları söyledi: “Faaliyetimiz, 1984 yılında inşaat malzemeleri satışı ile başladı. Ancak Marmara Depremi’nin ardından beton üretiminin çok önem kazanacağını öngördük ve 2003 yılında hazır beton üretimine başladık. ‘Geleceği güvenle inşa eder’ sloganını benimsedik ve hem hazır betonda hem de inşaat üretiminde güvenilir marka olma başarısını elde ettik. Şimdi de bu başarımızı, İsviçre merkezli Beton Sürdürebilirlik Konseyi’nin (The Concrete Sustainability Council) CSC sertifikasıyla en üst seviyede belgelendirmiş olduk.

Yeşil bina derecelendirmelerinde de avantaj sağlıyor

Çimento ve agrega gibi beton bileşenleri için bütün dünyada kabul gören bir ürün belgelendirme sistemi olan CSC, üreticileri yönetim, çevre, ekonomi, sosyallik başlıkları altında sürdürülebilirlik yönünden inceliyor. Böylece, üreticilerin sürdürülebilirlik açısından yüksek standartlara ulaşması sağlanıyor. Bu belgeyi almaya hak kazanan şirketler, aynı zamanda yeşil bina derecelendirme sistemlerinde de büyük avantaj sağlamış oluyor.”

Kurulduğu günden bu yana inşaat sektörüne hizmet veren Albayrak Beton, 40 yıl boyunca edindiği tecrübe ve bilgi birikimini hazır beton üretimi ve gayrimenkul sektörlerinde daha da değerli hale getirdi. Albayrak Beton, İstanbul metrolarından kamu binalarına, alt yapıdan eğitim kurumlarına ve kendi inşaat projeleri de dahil olmak üzere nitelikli gayrimenkul projelerine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Yatırımlarına aralıksız devam eden Albayrak Beton, dört hazır beton santralinde yıllık 1,5 milyon metreküp beton üretim kapasitesi ve 111 araçlık makine parkıyla faaliyetlerini sürdürüyor.