Huawei’den tasarımcı, sanatçı ve okura özel MatePad 11.5S tablet

HardwareLab’ın ürün deneyim köşesi son hızla devam ediyor. Çinli dev Huawei’in son ürünü MatePad 11.5S’i sizler için deneyimledik. Daha ince, daha hafif ve daha kullanışlı MatePad 11.5S, aynı zamanda 3’üncü nesil Nearlink M-Pencil ile başta grafikerler, ressamlar, reklamcılar ve tüm çizerler için tableti bir tuvale dönüştüren yapısıyla taşınabilir bir sanat stüdyosu halini alıyor. Ürün hem bir tasarım atölyesi, hem kitap ve dergi okumak için bir istasyon, hem de tablet ile film, dizi izlemek, videolu görüşme yapmak ve fotoğraf çekmek için ideal teknolojiye sahip.

Bir tablet satın alırken günümüzde pek çok özelliği irdelemek gerekiyor. Ekranı, ağırlığı, renk canlılığı, hoparlörü en çok sorular arasında bulunuyor. Çünkü artık tabletler de hemen hemen laptoplar ile gerçekleştirilebilen birçok işi ve eylemi hayata geçirmekte başrolde bulunuyor. Bir tablet günün sonunda bir laptop kadar fazla işi aynı anda ve aynı hızda yapamasa da bir laptopun eksikliğini de aratmıyor. Günümüzde tabletler ile film izliyor, not tutuyor, canlı toplantılara katılıyor, fotoğraf ve video çekiyoruz. Fakat insanoğlu var olduğundan beridir tablet ister taştan, ister ağaçtan olsun varlığını hep sürdürdü. Ve büyük çoğunlukla da yazı ile resim amacıyla kullanıldı. Binlerce yıllık bu gelenek şimdi Huawei sayesinde sürüyor. MatePad 11.5S modeli, tam anlamıyla sanatçılara, çizerlere ve yeteneğini konuşturmak isteyenlere sesleniyor. Gelin ürünün özelliklerine hep birlikte bakalım.


Büyükleri sanatçı küçükleri yaratcı yapıyor

Benim gibi resim konusunda ultra yeteneksiz bir kişi bile canlı renklerin karşısında kendini alamıyor ve bir şeyler karalamak istiyor. Amatör çalışmalarımı kendime saklasam da Huawei MatePad 11.5S’in canlı renklerinden ve tuval çeşitliliğinden başlamak istiyorum. Sanatçı ya da yaratıcı bir kişiliğe sahip olduğunuzu düşünün. Yanınızda sürekli boya, fırça ve tuval ile kağıt taşıyamazsınız. Ama bunların daima sizinle birlikte olduğunu ve güncellemelerle arasında yeni özelliklerin katıldığını düşünün. İstediğiniz eseri yaratmak, bunu programlarla desteklemek çok kolay. Üründe yağlı boyadan kuru boyaya, noktalamadan bulutsu şekle kadar pek çok resim çalışması için fırça, kalem ve sayısız renk skalası bulunuyor. İstediğiniz kalitedeki ve malzemeye ait tuvali seçerek istediğiniz rengi ve kalemi, fırçayı kullanmak çok kolay. Böylece yaratıcılığınızı sonuna kadar konuşturabiliyorsunuz. Burada M-Pencil’in devreye girdiğini söylemek lazım. M-Pencil kutusundan çıkar çıkmaz, ekranın üst köşesinde kendisine ayrılan özel yere mıknatıs ile bağlanıyor ve ürünle uyum sağlıyor. Ardından da hem şarj oluyor hem de size yazı yazma yada resim oluşturma fırsatı veriyor. Bence MatePad 11.5S’in en sevilen özelliği bu olacak. İnsanlara resim yapma özgürlüğünü sağlaması. Sadece profesyoneller değil. Karne hediyesi olarak tablet alan çocuklar da oyun oynamanın dışında bu alanda yeteneklerini geliştirebilir. Üstelik Huawei bunun için birçok programı da ücretsiz olarak kullanıma açmış durumda.

3 kesimdeki kullanıcıya hitap ediyor

Nearlink, Bluetooth ve Wi-Fi’ye kıyasla daha hızlı veri iletimi, daha
geniş kapsama alanı ve gelişmiş cihaz bağlantısı sunar. Bu teknoloji ile
HUAWEI M-Pencil (3. nesil), yazma ve çizim çalışmalarınızda benzeri
görülmemiş kontrol ve esneklik sağlayabilir.
M-Pencil ve PaperMatte ekran ile kağıt üzerinde kalemin doğal hissini
yaşarken, ekrandaki her vuruşa anında yanıt vermenin keyfini
çıkarabilirsiniz. İster logolar veya karakterler çizen bir grafik tasarımcı
olun, ister sadece notlar alın, düşük gecikmeli M-Pencil’ımız daha ince
ayrıntılar ve daha yumuşak eğriler sağlayarak hareketlerinize
neredeyse anında yanıt verir.

Huawei, MatePad 11.5S’in kullanımını 3 ana başlıkta topluyor. Böylece bir tablet seçerken nedenini anlama konusunda da size hayli yardımcı oluyor.

Yeni Çalışanlar: Mobil Ofis Ofis işleri ve kendi kendine öğrenme için uygun
bir tablete ihtiyaçları var. Bu tabletin, belge (ör.Microsoft Office dosyaları) üzerinde hızlı ve rahat bir şekilde çalışmak gibi kişisel kullanım
gereksinimlerine uyması gerekir.


Üniversite Öğrencileri: Kağıtsız Öğrenme Okula, apartman dairelerine ve istedikleri her yere götürebilecekleri uygun fiyatlı PC benzeri bir tablete
sahip olmak istiyorlar. Ve bunu sunumlar için slaytlar yazmak ve daha kolay bir makale veya not yazmak için kullanmak istiyorlar.

Gençler: Özgür Yaratım ve Eğlence Video izlemek ve hobi olarak sanat eseri yaratmak gibi eğlence ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir tablete sahip olmak istiyorlar. Hem iç hem de dış mekanlarda göz koruyucu özelliğe sahip olmak da
gerçekten önemlidir.

Ürün her zaman olduğu gibi 3 temel renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Gri, metalik ve mor renkler en çok kullanılan ve tercih edilen tablet renkleri olarak da karşımıza çıkıyor. Uzay Grisi rengini kullandık. Genel anlamda tablete yakışan bir renk bu. Ama tablete kişilik katmak isteyenler için Mor da oldukça çekici bir izlenim uyandırıyor.

Huawei MatePad 11.5S’in ekranından özellikle söz etmek istiyoruz. Bir tabletin en can alıcı noktalarından birini kuşkusuz ekranı oluşturuyor. Öncelikle M-Pencil’in ekrana zarar verebileceği endişesini duyabilirsiniz. Fakat böyle bir durumun haşin kullanımlar karşısında bile oluşmadığını dile getirmek gerekiyor. Bu anlamda gönül rahatlığı ile ürünü kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda ekranın boyutları ve güneş ışığını yansıtmama özelliğinden de özellikle söz etmek gerekiyor. Ben fotoğraf çekerken tam olarak pencere karşısında durarak odanın ışığını en yoğun şekilde almaya çalıştım. Gördüğünüz bu yansıma doğal bakışla yani insan gözüyle gerçekleştiğinde ekranda olmuyor. Fakat fotoğraf çekerken ister istemez yansıma nedeniyle fotoğrafta bu görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Bu fotoğrafı da o nedenle kullandım. Ekranda herhangi bir yansımayı normalde görmeniz mümkün değil. İşin boyutlarına gelecek olursak.

Bir okuyucu olarak da kullanabilirsiniz

HUAWEI MatePad 11.5S, yüzde 87 ekran-gövde oranına ve 3:2 ekran en boy oranına sahip. 3:2 en boy oranı ve geleneksel 16:10 ekrandan yüzde 10 daha fazla içerik görüntüleme fırsatı sunuyor. Sürekli kaydırma veya
yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmak zorunda kalmadan belgeleri, web sitelerini ve diğer içerikleri görüntülemeyi kolaylaştırabilen daha fazla dikey ekran alanı sağlıyor. Okumak için daha doğal: Bir kitap veya derginin boyutlarına daha yakındır, bu da özellikle kitaplar, çizgi romanlar vb. gibi belirli içerik türleri için tablette okumayı daha doğal ve sürükleyici hale getiriyor.

Tüy kadar hafif ama ağır işlerin üstesinden gelmeyi biliyor

Ürün 510 gram ağırlığında. Huawei’nin daha önceki tablet versiyonlarına göre hayli incelmiş bir görünüm var. Bu da yanınızda taşıdığınızda daha az efor sarf etmenizi sağlıyor. Böylece ürünü daha kolay şekilde kullanabiliyorsunuz. Yine kolay kavrama gibi özellikler de unutulmamış.

Yaz için ideal bir ürün

Özet itibariyle Huawei MatePad 115.S’i kolay kullanımı, yüksek teknolojisi ve uygun satın alma şartları ile tatil döneminde hem karne hediyesi hem de hibrit çalışma döneminde tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda ürün birçok ödeme kolaylığıyla da satışa sunuluyor.

MatePad 11.5s Kupon 600 TL – AMP115SPR
Fiyat: 5.666 x 3ay TL
600 TL Kupon Fırsatı
6.998 TL değerinde M-pencil 3 ve MatePad Klavye hediyesiyle
1.999 TL değerinde 12 ay Ekran Hasarı Garantisi
Swift Sırt Çantası +99 TL fırsatıyla
Link: https://consumer.huawei.com/tr/tablets/matepad-11-5-s/buy