Huawei’nin FreeBuds 6i kulaklığı fiyat performans oranıyla ses getiriyor

Günümüzde kablosuz kulaklık bir lüks değil önemli bir ihtiyaca dönüştü. Çağrıları yanıtlamak, müzik dinlemek, toplantılara katılmak için kablosuz kulaklık olmazsa olmaz aksesuarımız konumunda bulunuyor. Öte yandan en çok düşürdüğümüz, kaybettiğimiz aksesuarların başında da yine kulaklıklar var. Bu nedenle bir kulaklığın hem kaliteli hem yüksek performanslı hem de uygun fiyatlı olması genel bir arzuya dönüştü. Huawei tüketicilerin bu arzusunu dikkate alarak dünyada yüz milyonlarca adet tasan FreeBuds serisine 6i modelini de ekledi. Huawei FreeBuds 6i modeli 2 bin 999 TL’lik etiket fiyatı ile diğer Huawei modellerine göre 1.000 TL’den başlayan fiyat avantajı sunarken, uygun fiyatlı ürün olmasına rağmen teknolojiden ise ödün vermeyen bir cihaz konumunda bulunuyor. 35 saate kadar pil ömrü ve aktif gürültü engelleyici ile FreeBuds 6i, piyasaya çıkalı birkaç gün olmasına rağmen satın alınması gereken kulaklıklar listesinde üst sıraya yerleşti bile.

Herkesin bir kulaklığı olmalı

Kulaklık olmadan bir akıllı telefon kullanıcısı olmanın da anlamı yok günümüzde. Konuşurken telefonu bir elden diğer ele dolaştırmak hem yorucu hem de büyük maharet istiyor. Ama kulaklıkla konuşurken ayaklarınızı uzatmak, yürüyüş yapmak, kulaklığın 10 metrelik çekim alanı içinde özgür olmak mümkün. Üstelik yürürken, koşarken, araç kullanırken dikkat dağılmadan telefonla konuşmak da çok konforlu. Müzik dinlerken kulaklığın kablosuna dolanmadan keyif yapmak gibisi yok. Hele görüşmeler sırasında bir an ekrandan uzaklaşmanız gerekirse konudan uzaklaşmamak için yine kablosuz kulaklık kullanmak gerekiyor.

Türkiye’de çok satacak bir ürün kapımızda

Öte yandan kablosuz kulaklıklar da bir aksesuar olarak sadece mikrofonu olan telsizli ürünler kategorisinde bulunmuyor. Günümüzde kulaklıklar aynı zamanda birer moda ürünü. Yani özetle bir kulaklık hem kullanışlı hem kaliteli hem uygun fiyatlı hem de modaya uygun olacak. Peki, biz bu ürünü nereden bulacağız? Buna yanıt yine Çinli teknoloji devi Huawei’den geliyor. FreeBuds serisi ile dünyayı kasıp kavuran Huawei, geçtiğimiz ay yeni ürünlerini dünya lansmanı ile duyurdu. Bunlar arasında elbette yeni kulaklığı FreeBuds da vardı. 6i ürünü yukarıda saydığımız tüm özellikleriyle fiyat performans ürünü aranan Türkiye’de fırtınalar koparacağa benziyor.

Yeni teknolojiler bu üründe kullanıldı

Alt satırda size FreeBuds 6i’nin şık tasarımını göstereceğim ama öncelikle iç aksamına dikkat çekmek istiyorum. Bunun için de Huawei’nin sayfasındaki görselden yararlandım. Bir kulaklık alırken öncelikle teknolojisine dikkat etmek, buna önem vermek gerekiyor. Bu kulaklığı hangi amaçla alacaksınız? Müzik dinlemek, konuşmak, ortam gürültüsünden uzaklaşmak? Bunların hepsi seçenekler arasında olabilir fakat son dönemde kulaklık size ne vaat ediyor önce içine bakmak gerekiyor. Gelin bu yeni teknolojilere hep birlikte bakalım.

Gürültü Filtreleme Odası

Kulaklıklardan geçen sesler gürültü filtreleme odasında emilir ve zayıflatılır, orta ve yüksek frekans aralığındaki arka plan konuşmaları en çok azaltılır.

3-Mikrofon Sistemi

Her kulaklıkta bulunan üç mikrofon, önceki nesle göre %50 daha yüksek sinyal-gürültü oranına (SNR) sahiptir ve kulaklıkların orta ve düşük frekanslı gürültüleri engelleme performansını artırır.

32,4 Kat Daha Yüksek Bilgi İşlem Gücü

HUAWEI FreeBuds 6i, kulak içi gürültünün ters fazlı ses dalgalarını gerçek zamanlı olarak hesaplamasını ve sürücü ünitesine talimatlar göndermesini sağlayan Akıllı Aktif Gürültü Engelleme ANC 3.0 sayesinde önceki nesle göre %240 daha yüksek bilgi işlem gücüne sahiptir.

11 mm Dört Mıknatıslı Dinamik Sürücü

11 mm’lik dört mıknatıslı dinamik sürücüler önceki nesle göre %50 daha hassastır ve kulaklarınıza giren gürültüye karşı koymak için ters ses dalgaları üretir.

Geliştirilmiş Kulak Uçları

Cilt dostu sıvı silikondan yapılmış kulak uçları ipeksi pürüzsüz bir dokunuş sağlar ve üç boyutta sunulur. Daha güvenli bir uyum ve üstün hava geçirmezlik ile gelişmiş gürültü engelleme performansı sağlarlar. Kulaklarınıza en iyi uyan bir çift kulak ucu seçin.

1 saniye içinde gürültü önleme devrede

Size biraz aktif gürültü engelleme özelliğinin ne olduğundan söz etmek istiyorum. Akıllı Aktif Gürültü Engelleme ANC 2.0 ile karşılaştırıldığında, Akıllı Aktif Gürültü Engelleme ANC 3.0, 34 senaryo için özel olarak eğitilmiş ve ayarlanmış algoritma ile gerçek zamanlı model oluşturma yoluyla gürültü engelleme parametreleri üretiyor. Huawei FreeBuds 6i, her 2,6 μs'(saniye) de bir gürültüyü izler ve çevreniz için gürültü engellemeyi sorunsuz bir şekilde optimize etmek için parametreleri yaklaşık bir saniye içinde ayarlıyor.

Uzun süren şarj özelliklerine sahip

Tek bir şarjla kulaklıkları tek başına kullanırken 8 saat (ANC kapalı) dinleyebilir ve tam şarjlı bir kılıfla 35 saat (ANC kapalı) şaşırtıcı bir şekilde dinleyebilirsiniz, HUAWEI FreeBuds 6i, sadece 10 dakikalık şarjın ardından 4 saate kadar dinlemeyi destekler, hiçbir ritmi kaçırmadan devam etmek ve dinlemek için.

Ter ve suya karşı da dayanıklı ürün

Huawei Freebuds 6i’nin beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Bunlar da zaten en çok satan kulaklık renkleri… Ürünün en önemli özelliklerinden biri ise 35 saate kadar pil ömrünün bulunması. Yani ürünü sık sık şarj etmeniz gerekmiyor. Bu da yoğun kullanım sırasında daha da verimli bir niteliğin ortaya çıkmasını sağlıyor. Elbette kablosuz kulaklık kullanırken en önemli sorunların başında terleme geliyor. Ter nedeniyle eski tip kulaklıklar hemen kulağımızdan kayar ve özellikle sıcak havalar ile spor yaparken bizi deli ederler. Ama Huawei bu üründe sorunu çözmüş görünüyor. Ne yağmur ne kar ne de terlemek yani su ile ilgili hiçbir durum Freebuds 6i’nin performansını etkilemiyor. Bu açıdan ürünü satın alma nedenlerinizden biri eğer sulu durumlar ise bunu rahatça aklınızdan çıkarabilirsiniz.

Satın almak için tereddüt etmeye gerek yok

Özetle FreeBuds 6i bir fiyat performans ürünü olarak vereceğiniz paranın tam karşılığını alabileceğiniz önemli bir kulaklık ailesinin üyesi. Pahalı kulaklıklar yerine bu uygun fiyatlı üründen de yüksek performans elde etmek pekala mümkün. HardwareLab olarak size bu ürünü gönül rahatlığıyla kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

HUAWEI Freebuds 6i Yüksek Çözünürlüklü Ses ve Güçlü Bas