Huawei MateBook X Pro, hibrit çalışanlar için özel bir laptop

HarwareLab’ın inceleme köşesinden herkese merhaba. Bugün Çinli dev Huawei’in Apple’a korkulu rüyalar gösteren yeni ürünü MateBook X Pro ürününü ele alacağız. MateBook X Pro, hibrit çalışanlar için tam olarak hafif sınıf bir tank işlevi görüyor. Gramaj olarak tüy sıklette yer alan bilgisayar donanımı, malzeme kalitesi ve yapabildikleriyle tam olarak bir savaş makinesine benziyor. Özetle birkaç gün ofiste, birkaç gün de dışarda mı çalışıyorsunuz? Her işi yapabilecek, her programı yükleyeceğiniz bir bilgisayara mı ihtiyacınız var? Üstelik estetik kaygıları güdüyor, bilgisayarın şık görünüme sahip olmasını mı istiyorsunuz? Huawei, tüm sorularınıza tek seferde yanıt veriyor.

Huawei, son dönemde Ar-Ge ve inovasyon ile rakiplerini geride bırakan bir performansa imza atıyor. Bunu hem Çin hem de globaldeki satış rakamları da doğruluyor. Artık dünyada Apple’in egemenliğinden söz etmek mümkün değil. Huawei, hem telefon hem de son dönemde tablet ile bilgisayar kategorilerinde en yakın rakibi olan ABD’li Apple ile büyük bir mücadeleye girişti ve birçok kategoride de rakibini geride bıraktı. Bu alanın en önemli silahlarından birini ise laptop serisi oluşturuyor. Huawei’in Türkiye’deki laptop pazarında önemli bir yeri bulunuyor fakat bu daha çok alt ve orta seviyeye hitap eden modeller için geçerli. Huawei, son dönemde kalktığı inovasyon atağı ile yüksek modelde de kendine yeni bir pencere açtı. MateBook X Pro modeli ise tam olarak bu ifadenin karşılığını oluşturuyor. Şimdi sizlere bir süredir inceleme yaptığımız yeni modelin özelliklerini sıralayalım. Fakat buna geçmeden önce şu bölümün altını çizmek lazım. Günümüzde hibrit çalışma beyaz yakanın yüzde 50’sinde genel hale gelmiş durumda. Çalışma hayatındaki değişiklik sebebiyle de portatif bilgisayarlara olan ilgi de artıyor. İnsanlar yanlarında daha hafif, daha dayanıklı, her türlü programın çalıştığı ve oyun bilgisayarları kadar olmasa da pek çok oyunu açabbildiği modelleri tercih ediyor. MateBook X Pro ise tüy kadar hafif yapısı ve bir tank ile eş değer gücü sayesinde bu ihtiyaçları tam olarak karşılayan bir ürün.

Hafifliği kendine cezbediyor

Hiçbirimiz yanımızda ağır bir bilgisayar taşımak istemeyiz. Bizim gibi sokaklarda çalışan gazeteciler ise gittikleri toplantılar nedeniyle sırtlarında kilolarca laptop yükü ile faaliyette bulunmaktan yılmış durumda. Bu nedenle en iyi bilgisayar = en hafif bilgisayar algısı yanında sürekli laptop taşıyanların en şaşmaz sloganına dönüşmüş durumda. Tabii hafif olanın iş performansında da yüksek olması bekleniyor. Huawei MateBook X Pro, tam olarak böyle bir bilgisayar. 980 gram ağırlığa sahip. 4 milimetre incelikte. Yani yanınızda bilgisayar var mı yok mu anlamak hayli güç.

Üstün bir dokunuş hissine sahip

Bir laptopun verdiği dokunuş hissi, kendisi hakkında aslında çok şey anlatıyor. Sağlamlık, kalite ve güven duygusunu ilk dokunuşta hissediyorsunuz. Huawei MateBook X Pro ise tam anlamıyla bu duyguyu vermek için tasarlanmış. Bu noktada Huawei’in Ar-Ge ile inovasyon ekibi çok iyi bir iş çıkartmışlar. Magnezyum alaşımlı gövde ve mat renkli yumuşak dokunuşlu kaplama, üst düzey doku ve yumuşak dokunuş sağlıyor. UV boyası, giysi veya kumaş hissine sahip mat renkli yumuşak dokunuşlu bir yüzey oluşturmak için polimer
parçacıklarıyla etkileşime girerek onu elektronik içindaha sıcak, daha çekici bir kaplama haline getiriyor. Kısacası dokunuş için her türlü dokunuşa yer verilmiş.

Laptopların en önemli sorunlarından birini de güneş yansıması oluşturuyor. Bulunduğunuz ortamda güneşin doğrudan ekranın üzerine düşmesi nedeniyle önemli anları, ayrıntıları kaçırma sorunu yaşamak işten dahi değil. Huawei ise bu sorunu çözmüşe benziyor.

Güneş ışığını yansıtmayan ekran

Doğrudan güneş ışığı altında net görüntüler için AR yansıma önleyici film
5 katmanlı kaplama işlemi bulunan üründe Cam yüzey %70 daha az yansıma gerçekleştiriyor. Doğrudan güneş ışığı altında kullanın 9H kalem sertlik seviyesine ulaşıyor. Çizilmeye karşı dayanık da söz konusu.

4 mikrofonlu özel sistem

Ürünün en önemli özelliklerinden birini ise ses sistemi oluşturuyor. Huawei, uzaktan çalışanların ya da ofiste mesai dolduranların bol bol görüntülü toplantılara girdiğini düşünmüş. Ve ürünü birçok mikrofon ile kamera ile donatmış durumda. MateBook X Pro’da ekran üstünde 4 adet mikrofon bulunuyor. Böylece sesin kaybolması gibi bir durum oluşmuyor ve kendinizi tam olarak ifade edebiliyorsunuz. Yine cihazda 360 derece çok yönlü ses alımı köz konusu.

Sizi yüzünüzden tanıyor

Huawei MateBook Pro X’i kullanıcıdan başkasının açması ve devreye alması ise pek kolay değil. Üründe tıpkı telefonlarda olduğu gibi yüz ve parmak izi tanıma sistemi söz konusu. Bunun yanında yine pın kodu kullanarak da ürünü hizmete alabiliyorsunuz. Birkaç saniye içinde bilgisayarın devreye girdiğini ve çalışmaya hazır hale geldiğini de ifade etmek gerekiyor.

Özetle Huawei MateBook X Pro, ister hibrit, ister ofisten, ister uzaktan çalışın tüm programlara uyumlu, hızlı açılan, ekranı tüm renkleri canlı şekilde gösteren nitelikli bir bilgisayar. Şu an ürüne ulaşmak ve satın almak için bu linki tıklayabilirsiniz

HUAWEI MateBook X Pro Core Ultra Premium Edition – HUAWEI Türkiye