Dijital finansla büyüyen Innovance’de hedef Avrupa ve Afrika pazarları

Türkiye’de son yılların en olumlu ve geleceğe umutla baktıran gelişmesi, yazılım alanında birbiri ardına nitelikli şirketlerin ortaya çıkışı oldu. Hem rekabeti artıran, hem uluslararası arenaya açılarak beyin göçünün oluşmasına engel olan bu yazılım şirketleri ürettikleri özel ürünler, çözümler ve hizmetlerle kendi kategorilerindeki başarı çıtalarını yarattı. Bu markalar arasında yer alan Innovance ile Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Ürey ile mevcut çalışmaları ile gelecek planları hakkında konuştuk. Finans başta olmak üzere e-ticaret, Telekom, eğlence, sigorta gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Ürey, Afrika, Ortadoğu ve Asya pazarlarını hedeflerine aldıklarını kaydetti.

Markaların ihtiyacı olan uçtan uca dijitalleşme çözümlerini sunan şirketler arasında bulunan Innovance’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Ürey, HardwareLab Genel Yayın Yönetmeni Erdinç Akkoyunlu’nun sektöre ilişkin sorularını şu şekilde yanıtladı:

500 kişilik genç bir ekibiz

Innovance Türkiye’de hangi alanlarda faaliyet göstermekte? Öte yandan şirketlerin dijitalleşme yolculuklarında nasıl bir yol izlenmekte? Baştan sona kadar mı yoksa belli alanlarda daha yaygın olarak mı ilerliyorsunuz?

“Innovation in advance” sloganıyla 2017’den beri farklı sektörlerdeki büyük ve orta ölçekli işletmelere dijital dönüşüm çözümleri sunan Innovance olarak, uçtan uca teknoloji danışmanlığı ve dijital dönüşüm hizmetlerimizle sektörde öncülük ediyoruz. Şirketlere uçtan uca teknoloji danışmanlığı ve dijital dönüşüm hizmeti sağlıyoruz. Finans sektörü ve fintekler başta olmak üzere e-ticaret, telekom, eğlence, sağlık, sigorta ve IoT gibi çeşitli alanlarda, yaklaşık 500 kişilik genç ve dinamik ekibimizle hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

Dijital cüzdan ve açık bankacılıkta öndeyiz

Finans ve bankacılık sektöründe etkin olarak faaliyet göstermektesiniz. Türkiye’de de gelişen bir alan bu… Şu anda sektördeki dijitalleşme trendleri ve ihtiyaçları nelerdir?

Birçok projenin altına imza attık ve hâlâ pek çok projeyi sürdürüyoruz; çoğunluğu dijital dönüşüm üzerine. Hem teknolojiyi yeniliyoruz hem kullanıcı deneyimini ve ara yüzlerini yeniden tasarlayarak, yeni özellikler ekliyor ve uygulamaların üst seviyede hizmet vermesini sağlıyoruz. İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık kanallarını oluşturma, yenileme ve bakım, web uygulamalarını yenileme, çeşitli sektörlerde e-ticaret uygulamalarını yenileme ve ATM teknolojilerini yenileme gibi çeşitli alanlarda hizmet sunuyoruz. Sektörde dijital cüzdan ve Açık Bankacılık uygulamalarımız öne çıkıyor. Türkiye’de en çok dijital cüzdan hizmeti veren şirket olabiliriz. Ayrıca, ‘şimdi al, sonra öde’ gibi finansal çözümlerimiz de büyük ilgi görüyor.

Makine öğrenimine dayalı sistemler revaçta

Veri konusunda çalışıyorsunuz… Türkiye’de veri merkezi yatırımı artıyor. Veri merkezi konusunda şirketlere ne tür hizmetler sunuyorsunuz?

Türkiye’de veri merkezi yatırımının arttığı doğrudur. 2021 yılında kurduğumuz alt şirketimiz DataSpecta ile kurumların bünyelerinde bulunan veya servis hizmeti aldıkları veri merkezlerinde Data Warehouse (DWH) hizmeti, Business Intelligence (BI) çözümleri ve Big Data & Analytics hizmetlerimizle müşterilere özel çözümler sağlıyoruz. Data Warehouse hizmetimizde, müşterilerimizin veri ambarı modernizasyonunu gerçekleştirerek verilerini daha iyi kullanmalarına ve rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı oluyoruz. Business Intelligence çözümlerimizle, müşterilerin stratejik büyüme ve operasyonel mükemmellik için değerli içgörülere ulaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca, Big Data & Analytics alanında da uzmanlaşarak, Hadoop ekosistemleri, bulut tabanlı çözümler ve makine öğrenimi ile veri tabanlı karar alma platformları tasarlıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre mevcut ve yeni teknoloji yığınlarını göz önünde bulundurarak özelleştirilmiş çözümler sunuyoruz. Bu hizmetlerimiz sayesinde, şirketler verilerini daha etkili bir şekilde yönetebilir, stratejik kararlar alabilir ve rekabet avantajı sağlayabilirler. DataSpecta olarak, müşteri odaklı yaklaşımımızla veri merkezi alanında ihtiyaç duyulan çözümleri sağlamak ve müşterilerimizin başarılarına katkıda bulunmak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Yılı yüzde 400 büyüme ile tamamlayacağız

OYAK Portföy Yönetimi A.Ş. gibi önemli bir kuruluştan yatırım aldınız. Yeni yatırım görüşmeleri var mı? Yurtdışına neler yapıyorsunuz ve planlıyorsunuz?

Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan OYAK Portföy Yönetimi A.Ş.’nin yatırımı, bizim için önemli bir dönüm noktası oldu. Bu yatırım, büyüme hızımızı artırdı ve hedeflerimize daha hızlı ulaşmamızı sağladı. Özellikle yurtdışı hedeflerimize ulaşmada, bu yatırımın etkisi büyük oldu. Şu anda yeni bir yatırım arayışımız bulunmuyor. Innovance olarak yurtdışındaki faaliyetlerimizi Almanya ve Romanya’daki ofislerimizin yanı sıra İngiltere ofisimizle birlikte yürütüyoruz. Şu an aktif olarak birçok ülkede iş yapıyoruz ve kuruluş süremize oranla yurtdışı hedeflerine ulaşmayı başaran ilk Türk firmalarından biriyiz. Türkiye’nin en büyük kurumlarından birinin dikkatini çeken ekibimizle, yatırım alan nadir yazılım şirketlerinden biriyiz. Kısa vadede hedefimiz, sürekli üreten bir şirket olduğumuz için projelerimizi başarıyla tamamlamak ve yılı yüzde 400 büyüme ile tamamlamak olacak. Aynı zamanda Avrupa’daki operasyonlarımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Ek olarak, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinin dinamik bir pazar olacağına inanıyoruz ve bu bölgeyi de hedeflerimiz arasına ekliyoruz. Avrupa’daki yapılanmamızı başarılıyla tamamladıktan sonra, orta vadede Türkiye’ye yakın diğer bölgelere hizmet vermeyi ve farklı coğrafyalara açılmayı hedefliyoruz.

İnsan kaynağı çeşitliliğimizi artırıyoruz

Yeterince insan kaynağı bulabiliyor musunuz? Bu alana ilişkin neler planlıyorsunuz?

Şirketimizin temelini ve en değerli varlığını çalışanlarımız oluşturuyor ve çeşitli roller üstleniyorlar. İç ekip dinamiklerini izlemek ve yönetmek önceliklerimiz arasında. Fark yaratıcı yanımız, yeni nesil yeteneklere ve gereksinimlerine daha etkin bir biçimde hitap etme becerimizdir diyebiliriz. Küresel bir etkiye sahibiz; dört farklı ülkede operasyonlarımız bulunuyor ve ondan fazla ülkede hizmet veriyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası arenada, çeşitli projelerde farklı teknolojileri kullanarak farklı kültürlerle iş birliği yapıyoruz. Bu geniş yelpaze, çalışanlarımızın projelerini, bulundukları ülkeleri ve üzerinde çalıştıkları teknolojileri değiştirmeleri için bir fırsat sunuyor. Yeni nesil çalışanlarımız çeşitli deneyimler yaşamak ve yeni şeyler keşfetmek için çok hevesli.  İK ekibimiz bu süreci dikkatle yönetiyor ve çalışanlarımızın en uygun projelerde doğru bir şekilde yer alması için titizlikle çalışıyor. İnsan kaynaklarındaki en önemli görevimiz bu denli çeşitli bir ortamda doğru yetenekleri bulup, onları en uygun pozisyonlara yerleştirmek. Günümüzde, doğru kişileri bulmak ve onları işe almak zorlu bir süreç. Bu nedenle, doğru stratejilerle hareket ederek ve doğru platformlarda arama yaparak, en uygun adayları şirketimize dahil etmek en büyük önceliğimiz diyebiliriz.