Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE Works Başkan Yardımcısı Gian Paolo Bassi yazdı:
Deneyim çağında, üreticiler bir yandan gün geçtikçe artan sürdürülebilirlik taleplerini ele alırken bir yandan da müşterilerin kişiye özel talepleriyle karşı karşıya kalıyor. Bu ihtiyaçları karşılayabilmek, rekabeti sürdürebilmek ve sürekli inovasyonu teşvik etmek için şirketlerin tüm ekipleriyle etkin bir iletişim kurmaları ve iş birliği yapmaları her zamankinden daha da önemli. Üstelik geliştirme ekosistemlerini Ar-Ge, pazarlama ve satıştan dış paydaşlara varana kadar genişletmeleri gerekiyor. Buna ek olarak şirketler, üretim maliyetlerini ve süreçlerini her adımda göz önünde bulundurdukları için, bir yandan yeni çözüm arayışları hep devam ediyor.
Bu sebeplerle küçük girişimlerden büyük firmalara kadar birçok şirket; insanları, fikirleri, verileri ve uygulamaları ortak bir çalışma ortamında birbirine bağlayan, aynı zamanda fikirleri inovatif ürünlere, hizmetlere ve deneyimlere dönüştürme gücü veren sanal çözümlere yönelmeye başladı. Buna bir örnek, yeni jenerasyon yenilikçilerin gerçek dünyayı sanal dünyayla bağlantılı olarak geliştirmelerini sağlayan 3DEXPERIENCE platformu. Bu tek, entegre, iş birlikçi ortam; ürün geliştirmeye dahil olan herkesin inovasyon sürecine katkıda bulunmasını sağlıyor. İnovasyon süreci, yarının sürdürülebilir ekonomisinde ihtiyaç duyulan yeni deneyimleri yaratma, tasarlama ve test etme imkanı tanıyor.
Birden çok kanalı sorunsuzca bir araya getiren 3DEXPERIENCE platformu
Şirketiniz gerçekten de birden çok veri akışını, kullanıcıyı ve süreci sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayıp tek bir platformda bir araya getirebilir mi? Buna yanıtımız evet. 3DEXPERIENCE platformuyla, araştırma laboratuvarından fabrikaya ve tüketiciye kadar ürün geliştirme sürecinde yer alan herkes etkileşimde bulunarak birlikte çalışabiliyor. Her paydaş doğru araçlara ve bilgilere gerçek zamanlı erişebiliyor, işletmeler iş birliğini ve üretkenliği artırıp, inovasyonu hızlandırabiliyor. 3DEXPERIENCE kontrol paneli gibi araçlar, birçok paydaşın dahil olduğu karmaşık projelerdeki ilerlemeye ve projede görev alan tüm ekip üyelerinin performanslarına kolayca erişmeye olanak sağlıyor.
Örneğin, farklı disiplinlerden birkaç farklı paydaşı içeren karmaşık bir endüstriyel ekipmanın tasarımı sırasında aynı dijital platformun kullanılması, mühendislik alanında görev yapan yöneticilerin ürünü zamanında ve bütçe dahilinde teslim etmek üzere genel geliştirme sürecini tutarlı bir şekilde takip ve kontrol etmesini sağlıyor.
Küçük ve orta ölçekli şirketler için: 3DEXPERIENCE Works
3DEXPERIENCE Works, bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformundan yararlanarak farklı yerlerdeki SOLIDWORKS müşterileri ile küçük veya orta ölçekli şirketlere iş inovasyonu portföyü sağlıyor. Böylece, ürün geliştirme sürecine dahil olan herkes Dassault Systèmes’in endüstri lideri tasarım, simülasyon, veri yönetimi ve üretim teknolojilerine erişebiliyor.
3DEXPERIENCE Works portföyü, 3DEXPERIENCE platformunun küresel liderlere ve yenilikçilere sunduğu gelişmiş iş birliği, üretim verimliliği, iş çevikliği ve yetkilendirilmiş iş gücü imkanını küçük ve orta ölçekli şirketlere de sunuyor. Şirketler, birbiriyle bağlantısı olmayan ara yüzler içeren birden çok karmaşık çözüm uygulamak yerine, birbirine bağlı tek bir dijital inovasyon ortamı kullanarak çalışabiliyor. 3DEXPERIENCE Works, yapılandırılmış veya yapılandırılmamış her türlü iş akışı için ortak bir platform sunarak tutarlılık, şeffaflık ve erişilebilirlik oluşturmak için insanları, işlevleri ve kuruluşları birbirine bağlıyor.
Sanal İkizler Üretimi Nasıl İyileştirir?
3DEXPERIENCE Works portföyü sayesinde, ölçeği fark etmeksizin tüm şirketler bütün fabrikanın, değer ağlarının, kaynakların ve süreçlerin gerçek zamanlı üç boyutlu temsillerini oluşturarak Sanal İkiz Deneyimi’ni genişletebiliyor. 3DEXPERIENCE platformu üzerinden kullanılabilen Sanal İkiz Deneyimi, gerçek dünyadan gelen gerçek zamanlı verileri alarak kusursuz sanal simülasyonlar yaratıyor. Bu simülasyonlar; verimli üretim operasyonlarını minimum riskle modellemek, planlamak, optimize etmek ve yürütmek için kullanılabiliyor. Gerçek hayattaki varlıkları ve bunların tüm operasyonel verilerini platform üzerinde simüle etmek, büyümenin ve gelişimin anahtarı konumunda. Çünkü kesin ve bilimsel temelli simülasyonlar, potansiyel fikirlerin etkisini değerlendirmeye yardımcı oluyor.
Kısacası Sanal İkiz Deneyimi, çok daha kolay ve düşük maliyetli deneme yapma fırsatı vererek inovasyonu destekliyor. Şirketler, test etmeye ayırdıkları fiziksel kaynakları azaltabiliyor ve sistem arızaları gibi gerçek dünyada üretilebilecek senaryolara kıyasla çok daha fazla sayıda doğru veri tabanlı senaryoyu değerlendirebiliyor. Şirketler verileri, deneyleri ve sonuçları bir araya topluyor ve bu birleşik ortamdan ayrılmak zorunda kalmadan bir topluluk içerisinde anında paylaşabiliyor. Bu sebeple sanal ikizler ve veri biliminin kombinasyonu, yeni sanal deneylere sınırsız ufuklar açıyor