Micro Focus Bilişim 500’de zirvedeki yerini aldı

Global yazılım devi Micro Focus, 2020 yılı sonuçlarının açıklandığı “Bilişim 500” araştırmasında yazılım sektöründe “İş Uygulamaları” kategorisinde bir kez daha lider olarak açıklandı. “Bilişim 500” ödül töreninde yazılım sektörü ‘İş Uygulamaları’ birincisi ödülünü alan Micro Focus, zirvedeki yerini korumayı başardı.

Dünya genelinde 50 ülkede 18 bin çalışanı bulunan, 40 binden fazla müşteriye hizmet sunan global yazılım devi Micro Focus, bu yıl 22’nci kez açıklanan Bilişim 500 listesinde ‘İş Uygulamaları’ yazılımı kategorisinde bir kez daha lider olarak açıklandı. Şirketlerin dijital dönüşümüne odaklı şekilde Kurumsal DevOps, Hibrit IT Yönetimi, Öngörüye Dayalı Analitikler, Güvenlik, Risk & Yönetişim alanlarındaki yazılımlarıyla kritik destek ve çözümleri sunan şirket, Türkiye’de dijital dönüşüm projelerinin en büyük iş ortağı konumunda bulunuyor. Micro Focus, 2020 yılında da pandemiye rağmen bu başarısını sürdürdü ve bu sayede Bilişim 500’de bir kez daha lider olarak yer aldı. BTHaber tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’deki ilk 500 bilişim şirketini açıklayan araştırmanın sonuçları, 8 Eylül Çarşamba günü fijital (fiziksel ve dijital) olarak gerçekleştirildi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve KoçSistem Genel Müdürü  Mehmet Ali Akarca’nın konuşmaları ile yer aldığı etkinlik ödül töreniyle devam etti..

TÜRKİYE’DE LİDER

Micro Focus, 2020’de ulaştığı 108 milyon 213 bin TL ciroyla çokuluslu şirketler arasında en büyük bilişim şirketleri sıralamasında yer aldı. Çokuluslu bilişim şirketleri arasında yapılan pek çok sıralamada ilk 10 içinde yer alan Micro Focus, Türkiye’deki en büyük 6’ncı yazılım şirketi, en büyük 9’uncu hizmet şirketi, en büyük 5’inci kurulum bakım destek hizmeti şirketi, veri ambarı ve iş zekası yazılımında ise 6’ncı büyük çokuluslu şirket olarak listede yer aldı.

Şirketlerin mevcut BT altyapılarını dijital altyapılarla birlikte kullanmaya olanak tanıyan çevik projeleriyle pandemi etkisi altında geçen 2020 yılında da iderliğini koruyan Micro Focus, portföyünde yer alan DevOps, IT operasyonları, bulut, güvenlik, bilgi yönetimi ve açık kaynak çözümleriyle dijital dönüşümün Türkiye’deki lider yürütücüsü konumunda.

“HEDEFLERİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜK”

Bilişim 500’de korumayı başardıkları liderliğe dair konuşan Micro Focus Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü Deniz Kırca, “Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Micro Focus, 2020 yılını hedeflerinin üzerinde bir büyümeyle kapatıyor. COVID-19 pandemisinin damgasını vurduğu yılda, dijital dönüşüm ve bilişim teknolojileri ön plana çıktı. Teknolojiye hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Micro Focus olarak sektörlerin ve şirketlerin kritik dijital dönüşümüne yardımcı olmaktan dolayı gurur duyduk. Müşterilerimizin BT altyapılarını dijital dönüşümle sadeleştirmek, karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerine destek olmak, oluşan yeni fırsatları yakalamalarını sağlamak bizim en önemli misyonumuz. Yenilikçi teknoloji ve çözümlerimizi müşterilerimizin bulundukları alanda hızlanmaları, işlerini geleceğe taşımaları için onlara sunduk. Ayrıca Atar Labs satın alması ve Micro Focus Virtual Realize Tour da 2020 yılında en önemli başarılarımız arasında yer aldı. Yazılım ve hizmette pek çok kategoride Bilişim 500 sıralamalarında olmaktan dolayı mutluyuz. Ekibimle gurur duyuyorum” dedi.

Micro Focus Hakkında

Micro Focus, şirketlerin dijital dönüşümün dört temel sahasında işlerini yürütmelerine ve dönüştürmelerine destek oluyor: Kurumsal DevOps, Hibrit IT Yönetimi, Öngörüye Dayalı Analitikler, Güvenlik, Risk & Yönetişim. Müşteri odaklı bir inovasyon süreciyle geliştirilen yazılımımız, şirketlerin kendi kurumsal yapılarını inşa etmeleri, yönetmeleri, koruma altına almaları ve analiz etmeleri için ihtiyaç duyacakları kritik araçları sağlıyor. Bu araçlar mevcut ve gelişmekte olan teknolojiler arasında köprü vazifesi üstlenerek, dijital inovasyon yarışında daha az risk ile daha hızlı inovasyonu mümkün kılıyor.